Ochranná skla v Rondu splňují veškeré parametry

  • 8. října 2019,
  • 17:51,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Během prázdnin byly v brněnské DRFG Aréně pro bezpečnější hru instalovány nové mantinely, včetně plexiskel, střídaček pro hráče, trestných lavic, časoměřičů a sítí. Přesto někteří fanoušci hlavně na sociálních sítích řeší údajnou horší viditelnost na plochu.

Stáhnout video
Reklama

DRFG Aréna, mezi staršími tvrdošíjně nazývaná Rondo prodělala také výměnu osvětlení hokejové haly. V tuto chvíli má domovská aréna brněnské Komety nejmodernější a nejlepší mantinely i osvětlení v celé ČR. Přesto se v diskusích na internetu objevily i nespokojené hlasy.

“Ty staré mantinely už neodpovídaly pravidlům Mezinárodní hokejové federace, mantinely a plexiskla v Rondu měly pouze povolenou výjimku a pokud by k té výměně nedošlo, tak by do budoucna nebolo možné hrát v hale rondo extraligové ani mezinárodní zápasy,“ uvedl Martin Mikš, generální ředitel, Starez-Sport.

My jsme zjišťovali dojmy fanoušků po prvních zápasech.

Provedení mantinelů i ochranných skel bylo předem odsouhlaseno nájemcem haly HC Kometa Brno. Ti žádný problém neregistrují. Jak mantinely, tak plexiskla splňují přísné bezpečnostní parametry.

“Ty nové mantinely, tak, jak už všichni as známe z televize, jsou bezpečné, prohnou se v případě, že dojde k nárazu hráčů, jak ty mantinely, tak ty plexiskla a nedochází ke zraněním.

Pokud jde o tu viditelnost, já jsem se tam byl několikrát podívat a žádný problém jsem nezaznamenal a ani jsme neměly žádné informace konkrétní, oficiální nebo písemné od diváků v hale,” popsal Martin Mikš, generální ředitel, Starez-Sport.

Provedení a umístění jak mantinelů, tak skel bylo samozřejmě podle schváleného projektu se zřetelem na komfort diváků.

“Ta rozteč byla zvolena maximální možná, aby ty mantinely a plexiskla nevypadly z těch spojů. samozřejmě vše bylo konzultováno s Kometou, která tam hraje hokejová utkání. Dříve ty spoje byly ve vzdálenosti třeba metr a půl, teď jsou ve vzdálenosti maximálně možné. Čili ten komfort se spíše zvýšil,” doplnil Martin Mikš, generální ředitel, Starez-Sport.

Domovská Aréna Komety Brno tedy pro letošní sezónu zlepšila podmínky pro diváky i hokejisty. Ovšem jak hokejisté, tak i fanoušci brněnského hokeje toužebně čekají na realizaci stavby nové multifunkční haly. Tu chce město postavit v areálu Brněnského výstaviště, kde je podstatně lepší dopravní dostupnost, možnost parkování a celkový komfort pro návštěvníky nejen utkání hokejové Komety.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu