Město poskytne 200 milionů na opravy škol a školek

  • 6. listopadu 2019,
  • 14:11,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Město investuje více než 200 milionů na opravy škol a školek. Příští rok vzniknou například mateřinky v Brně-sever a nových prostor se dočkají na základní škole Antonínská. Peníze využije celkem 26 městských částí.

Stáhnout video
Reklama

Více než 200 milionů korun vyčlení příští rok město na opravy školských zařízení. Pro opravy a dostavby škol a školek využije tyto peníze 26 městských částí.

„Je to více jak 30 škol a školek, kterých se dotknou rekonstrukce, především přes léto příští rok,“ popsal Petr Hladík (KDU-ČSL), 1. náměstek primátorky, město Brno.

Peníze přispějí nejen na zvyšování kapacit a dostavbu kvalitnějších prostor pro výuku budoucí generace. Výrazné částky půjdou také například na stavbu několika zcela nových školek.

„Jedna je v městské části Vinohrady, kdy v rámci základní školy Bzenecké bude vestavěna vlastně nová školka a druhá je v městské části Žebětín, kde na tom území Žebětína v Kamechách vznikne nová dvoutřídní mateřská škola,“ upřesnil Petr Hladík (KDU-ČSL), 1. náměstek primátorky, město Brno.

Dále také rada města odsouhlasila veřejnou zakázku na vznik nové mateřské školy v Bohunicích, kde vznikne pod nemocnicí jedna třída. Mezi další významné investice patří dostavba základní školy Antonínská. Škola má v současné chvíli zhruba 500 dětí a současné prostory doslov a praskají ve švech.

„Tady postavíme větší tělocvičnu, přistavíme učebny, které nám chybí a na střeše toho celého, jestli se to podaří, postavíme nějaký relaxační prostor pro žáky, nějaké takové kvazihřiště,“ sdělil Libor Tománek, ředitel, ZŠ a MŠ Brno, Antonínská.

V tuto chvíli je těžké současný počet žáků v prostorách školy zkoordinovat a musí se dodržovat harmonogramy ať už pro výuku či pro návštěvu jídelny.

„My jsme tam alokovali pětadvacet milionů korun, ta stavba vlastní bude ve dvou letech, v roce 20, 21, začne někdy na podzim, investovat bude městská část Brno-střed, proto jsme rozdělili ty finance na dvě části, počítáme, že druhých 25 milionů korun město Brno poskytne městské části v příštím roce,“ uvedl Petr Hladík (KDU-ČSL), 1. náměstek primátorky, město Brno.

„My máme v tuhle chvíli hotovou studii té věci, takže to celé půjde do nějaké projektové přípravy výběrového řízení a tak dále,“ řekl Libor Tománek, ředitel, ZŠ a MŠ Brno, Antonínská.

Další peníze poputují například do Brna-sever na pokračování rozsáhlé rekonstrukce základní školy v Husovicích a nebo také na rekonstrukci pavilonů základní školy v Řečkovicích. Pokračovat budou díky investici i opravy základní školy Jana Babáka.

„Zde bude probíhat další část rekonstrukce zhruba v hodnotě 15 milionů korun,“ doplnil Petr Hladík (KDU-ČSL), 1. náměstek primátorky, město Brno.

Finanční injekci obdrží i základní škola Staňkova nebo třeba základní škola Hamry. Vybrané finanční prostředky na všechny školy a školky budou odeslány městským částem až po předložení smluvní dokumentaci k jednotlivým stavebním akcím.




Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu