Nadační fond Kometa pomáhá autistickým dětem

  • 11. listopadu 2019,
  • 18:16,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Když se spojí oslava narozeniny restaurace a nadační fond Kometa, vznikne nejen večer plný zábavy, ale také pomoc těm, kteří to potřebují. Výtěžek z akce poputuje na pomoc dětem s poruchami autistického spektra.

Stáhnout video
Reklama

"My každé narozeniny děláme tak, že v podstatě vždycky někomu pomáháme. V minulosti to byl třeba nějaký konkrétní případ, byla to porodnice brněnská, tentokrát ve spojení s Brnem jsme se rozhodli pro brněnskou nadační společnost Kometa Brno a je to v podstatě z toho důvodu, že ti hráči Komety nás i navštěvují, takže taková spíš jako i partnerská spolupráce dobrá," popsal Jiří Lešikar, general manager, Signature.

"Když můžete pomáhat prostě lidem, tak je to prostě nejvíc, co může být. A já jsem rád, že jsme se spojili oba dva, že se spojila Kometa tady se Signature a já jsem hrozně za to šťastný, že prostě můžeme všichni spolu pomoct," uvedl Michal Gulaši, obránce, HC Kometa.

Kromě výtěžku ze vstupného půjdou autistickým dětem i peníze, které hosté večera investovali do dražby hned několika atraktivních předmětů.

"Je to v podstatě hraný dres pana Čermáka, což je vlastně bývalý kapitán Komety, je tady hraná hokejka pana Erata a zlatá mistrovská medaile, kterou věnoval přímo pan Zábranský, majitel HC Kometa Brno,“ dodal Jiří Lešikar, general manager, Signature.

Hosté, mezi kterými bylo možné kromě hokejistů, jejich přátel a přátel restaurace najít i zástupce široké veřejnosti, tak mohli nejen přispět na dobrou věc, ale zároveň si odnést suvenýr, který člověk jen tak někde nesežene. Nakonec se vydražila značná částka.

"Za tu dražbu si myslím, že to je nějakých 60 tisíc zhruba, možná 70, plus ještě tady máme kasičky, kam lidé mohou dobrovolně přispívat, takže určitě ještě z těch kasiček a plus to vstupné také putuje na náš nadační fond," popsala Tereza Kučerová, koordinátorka, Nadační fond Kometa.

Na tom, že se podařilo takové peníze získat, měl zásluhu i moderátor celé dražby Tomáš Matonoha. Jistotu, že se na charitativních akcích komety bude objevovat, získala veřejnost už ve chvíli, kdy přijal nabídku stát se patronem a tváří nadačního fondu.

"Já jsem chodil od dětství a odjakživa na hokej a prostě ten klub a hokej mám strašně rád, tak jsem v podstatě to bez váhání přijal," vysvětlil Tomáš Matonoha herec a patron Nadačního fondu Kometa

A aby toho nebylo málo, došlo během slavnostního večera i ke křestu kalendáře na příští rok, na jehož stranách je možné najít nejenom hokejisty Komety, ale i samotné děti s poruchami autistického spektra, kterým nadační fond pomáhá. Tento večer tak ukázal mnoho způsobů, jak lze spojit příjemné s užitečným.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

LODĚNICE s.r.o. Loděnice u Moravského Krumlova
Loděnice
od 21 480 Kč/měsíc

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu