DPMB letos opraví koleje na několika místech

  • 11. února 2020,
  • 7:44,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Ulice Nové sady by se v budoucnu měla stát reprezentativní třídou v centru města. Spojnice hlavního nádraží s hokejovou DRFG arénou čeká v létě proměna povrchu. Dílčí úpravy už ale začaly nyní.

Reklama

Zhruba 30 metrů dlouhý okrasný pás zdobí dlouhé roky koleje při křižovatce pod Katedrálou svatého Petra a Pavla. Na něj ještě v tomto roce naváže o poznání delší trávník. Ten by měl dopravní podnik vysázet po celé délce Nových sadů. 

"Ta vizuální stránka je velmi příjemná a ulici to určitě zpestří a bude určitě zatraktivní. Ale je zde i funkční aspekt. Ten travnatý pás povede ke snížení hlučnosti. Tím, že budeme pás zavlažovat, tak to povede i ke zlepšení klimatu." Hana Tomaštíková mluvčí, DPMB

Necelý kilometr dlouhé spojení vlakového nádraží s řeko Svratkou ale nečeká pouze zasazení květin a trávníku. Zelený pás je součástí oprav kolejí právě v tomto úseku.

"Ta rekonstrukce je nutná především z důvodu špatného technického stavu, takže tam dojde k výměně kolejích, které budou opatřeny pryžovými bokovnicemi, což přispěje ke snížení hlučnosti z dopravy.

Mezi zastávkami Soukenická a Křídlovická už nyní operují pracovníci, kteří koleje zbavují keřů a jiných dřevin. Faktický začátek rekonstrukce to ovšem neznamená.

"Ta největší část prací, ty hlavní práce budou v červenci a v srpnu, ty zahajovací a dokončovací potom druhá polovina června a první polovina září." Hana Tomaštíková mluvčí, DPMB

Nové sady nejsou jedinou ulicí ve středu města, kde dojde k opravám kolejových svršků. V letošním roce by se mělo začít i na ulici Veveří. Opravy očekávají i na Brně-Severu na ulici Merhautova.

Rok 2020 by měl být ve znamení začátku budování bohunické odbočky k univerzitnímu kampusu. Letos naopak skončí několikaletá přeložka kolejí v ulici Plotní. Jakub Sabol Televize Brno 1




MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu