Kvůli koronaviru zavírá řada institucí

  • 12. března 2020,
  • 15:33,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Uzavřená muzea, sportovní stadiony a další instituce. Takový je současný stav po rozhodnutí Bezpečnostní rady státu. Přesto se v jihomoravské metropoli najdou místa, která je stále možné navštívit.

Reklama

Okamžitě uzavřít veřejné bazény na území Brna. Rada města vydala prohlášení, které na neurčitou dobu znemožní přístup právě na tato sportoviště.

"Bude se jednat o lázně Rašínova, Ponávku, Lužánky a Aquapark Kohoutovice. Všechny další informace se budeme snažit zveřejňovat na našich webových stránkách sportujemevbrne.cz" Michaela Radimská mluvčí STAREZ - SPORT Brno

Kromě městských sportovišť dochází i k plošnému uzavření divadel v Brně. Diváci neuvidí oblíbené inscenace v Národním divadle Brno, otazník visí nad Městským divadlem, které také ruší svůj program.

"Zkoušíme, všechno připravujeme tak, aby ve chvíli, kdy to nařízení bude zrušeno a dají nám povolení znovu hrát, tak abychom mohli naskočit do toho stávajícího programu, který je daný." Kateřina Vižďová tisková mluvčí, Městské divadlo Brno

Drtivá většina představení v divadle na Lidické ulici je vyprodaná. Vstupenky ale podle mluvčí zůstávají v platnosti. O náhradních termínech prý budou diváci včas informovaní.

"Možná zavřeme i Špilberk. Od dnešního dne byla nad rámec opatření zavřena ústřední pobočka Knihovny Jiřího Mahena na Kobližné. Ostatní pobočky v městských částech zůstávají otevřeny. Toto opatření  bylo jednak z důvodu toho, že je tam velká koncentrace lidí, a jednak právě kvůli tomu, abychom mohli pomoct pobočkám a nemuseli je zavírat." Marek Fišer radní, město Brno

Zcela uzavřena byla i Moravská zemská knihovna. Jednou z mála institucí ve městě, které se omezení zatím příliš nedotkne je brněnská zoo.

"Brněnská zoo je otevřená, máme normální režim. Od devíti do sedmnácti hodin máme otevřeno. Museli jsme ale upravit režim pro základní a střední školy. Výukové programy jsme museli zrušit. Naopak programy pro mateřské školky v tuto chvíli fungují." Michal Vaňáč mluvčí, Zoo Brno

Dle slov Michala Vaňáče je i zavření zoo reálné, ať už na popud města či vlády. Na zastavení provozu pro návštěvníky jsou proto na Mniší hoře připraveni. Pro další informace doporučujeme sledovat naše vysílání. Jakub Sabol Televize Brno 1.




Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu