Řečkovice revitalizují Palackého náměstí

  • 3. září 2020,
  • 22:22,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Ke kostelu v Řečkovicích a areálu bývalého pivovaru přibude i zbrusu nový park. Obyvatelé se mohou těšit na dětské hřiště, lavičky, travnatou plochu i nově vysázené stromy. Nebude chybět ani parkoviště čítající 20 parkovacích míst.

Reklama

Revitalizace Palackého náměstí v Řečkovicích vstoupila do poslední fáze. Obyvatelé se mohou těšit na nový park, který v tuto chvíli vzniká na prostranství vedle kostela svatého Vavřince.

„Toto místo je jedním z nejnavštěvovanějších míst v Řečkovicích, patří do starého jádra, je blízko radnice, kostela a areálu bývalého pivovaru a je pro nás tudíž velice důležité. A myslím si, že každý obyvatel městské části potvrdí, že si to to místo už zasloužilo,“ uvedl starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora Marek Viskot.

Prostranství, které je v tuto chvíli plné hlíny, děr a dělníků, se brzy promění v prostor, který bude mít jak praktický tak estetický účel a bude novým místem v Řečkovicích, kde se obyvatelé budou moci setkávat.

Taková náves, taková stylizace starší návsi s takovým modernějším pojetím,“ popsal Zdenek Sendler, architekt.

Nový park poskytne zbrusu nové dětské hřiště, lavičky k posezení a městský mobiliář. Součástí projektu je i rozšíření travnaté plochy a vysázení nových stromů. Stále však zůstane dostatek místa i pro parkoviště, které poskytne řidičům 20 parkovacích míst.

„Teď ta auta dostat do toho prostoru tak, aby park zůstal parkem, aby to mělo nějaké výtvarné a kompoziční hodnoty a současně aby tam ta auta mohla stát, tak to byl náš cíl cesty a to si myslím, že se docela povedlo,“ řekl architekt Zdenek Sendler.

Touto stavbou by měla být revitalizace Palackého náměstí ukončena. Radnice městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora však neplánuje usnout na vavřínech a už teď chystá další úpravy vedoucí k většímu komfortu obyvatel.

„Chystáme revitalizaci areálu bývalého pivovaru, pokud se mám podívat kousek vedle, což je prostor, kde je mnoho akcí pro veřejnost a který si také zaslouží revitalizaci. Takže to asi tak nejblíž vzdušnou čarou místo, které máme v plánu do budoucna,“ prozradil Marek Viskot, starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora

Ta letošní stavba, tedy nový park, by měla být dokončena začátkem prosince a stála zhruba 14 milionů korun. Příští léto už tedy mohou rodiny s dětmi trávit na hřišti či při odpočinku na lavičkách.




Stations service s.r.o. - Kuřim
Kuřim
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 25 280 do 37 170 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu