Dělnický dům v Židenicích se opravuje

  • 14. září 2020,
  • 9:16,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Kompletní rekonstrukce restaurace a vstupních prostor Dělnického domu v Židenicích už se blíží ke konci. Opravy doplňují rekonstrukci domu z minulých let. Interiér, na jehož tvorbě se podílí výtvarník TIMO, se veřejnosti otevře 22. září.

Reklama

V Dělnickém domě v Židenicích se pomalu blíží ke konci kompletní rekonstrukce, tedy její poslední část. Na opravě historické budovy, kde se pravidelně koná řada kulturních a společenských akcí, se už doposud udělalo hodně práce.

„My jsme v minulých letech opravili sál a vybavili jsme Dělnický dům novou jevištní technologií, udělali jsme tady novou klimatizaci s rekuperací, opravili jsme toalety, udělali jsme repliku původních oken v historické fasádě,“ popsal místostarosta MČ Brno-Židenice Petr Kunc.

Ke kompletní proměně Dělnického domu zbývala oprava vstupních prostor a restaurace, a tak městská část a zaměstnanci stavební firmy pustili do práce.

„Práce na Dělnickém domě je trochu komplikovanější, protože je to rekonstrukce a dávat dohromady omítky stálo hodně sil. Ale věřím, že se vše podaří a do konečného termínu, do 22 září, stavbu předáme v pořádku,“ řekl Zbyněk Žampach, stavbyvedoucí.

Stavební práce běží od začátku prázdnin a zahrnují vytvoření zcela nového designu a proměnu celého interiéru.

„Bude vzdušný, bude světlý a měl by být takový příjemný nejenom pro to, když je tady třeba ples nebo kulturní akce, ale i takhle večer, když by někdo chtěl si sem zajít na víno, pivo nebo kávu, tak ten nový interiér by ho k tomu měl lákat,“ řekl místostarosta MČ Brno-Židenice Petr Kunc.

Na tom, jak bude vypadat výmalba stěn a také bar, výrazně podílí brněnský výtvarník TIMO.

První akce, která se bude v nových prostorách konat, bude zasedání zastupitelstva. Po něm jsou občané zváni na slavnostní otevření.

„Na konec září a začátek října, pokud dovolí pandemická situace, tak už je naplánováno několik kulturních akcí v Dělnickém domě a doufám, že se těm novým účastníkům se bude ta restaurace líbit,“ doplnil místostarosta MČ Brno-Židenice Petr Kunc.

Dokončující opravy Dělnického domu si vyžádaly náklady 3,5 milionu korun plus necelý více jak půl milionu na gastro vybavení.




Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu