V Králově Poli jsou dvě zmodernizovaná hřiště

  • 15. října 2020,
  • 10:45,
  • Brno,
  • Jana Holubová

V Králově Poli došlo k revitalizaci dvou hřišť. Hřiště v parku Remešova-Hlaváčkova má nové vybavení a hrát si na něm mohou jak malé, tak větší děti. V městské části je teď také nově upravené workoutové hřiště a mnoho dalších možností sportovního vyžití.

Reklama

Brno stále vytváří a zlepšuje možnosti sportovního vyžití pro děti a sportovce. V Králově Poli došlo například během září k revitalizaci hned dvou hřišť. Zbrusu nové herní prvky pro zábavu na celý den najdou Brňané například v parku Remešova-Hlaváčkova.

„Je tady třeba stavba v podobě vodní tvrze, je jsou tady nové houpačky, nová houpadla, koník a kozička, je tady kládová houpačka, prolézačka ve tvaru kostky se skluzavkou. A takovou zajímavostí může být i kulová sestava, mezi kterou jsou nataženy sítě,“ řekla Olga Pelcová, tisková mluvčí MČ Brno-Královo Pole.

A nechybí ani klasické pískoviště. Dominantním materiálem, ze kterého je inventář parku vyroben, je akátové dřevo. Dopadové plochy jsou pak z lité gumy. Rekonstrukce hřiště trvala tři týdny a stála necelý jeden milion korun. Městská část se snažila, aby hřiště nabízelo vybavení vhodné jak pro malé, tak větší děti. To vyhovuje především maminkám s více ratolestmi.

„Tak mě se líbí. Mám i starší dcerku, čtyřletou, a té se líbí ty prolézačky, hlavně ta kostková, protože tam si může vylézt, dělat si tam nějaký domeček a tak. Malé dítě oceňuje pískoviště a pak ty houpací koníky. Tam se mi líbí, když to dítě může samo vylézt a samo se jakoby obsloužit na té houpačce. Proto, co se nám nelíbí, je že jak jsou ty nové houpačky, tak že tam chybí i jedna pro batole, které by nespadlo, když tam sedí,“ ohodnotila hřiště maminka Radka Martincová.

Pokud by rodičům i dětem na hřišti něco chybělo, mohou si vybrat z několika dalších v okolí.

„Dětských hřišť je v Králově Poli celá řada, ale pokud bychom se chtěli bavit třeba o těch sportovních, tak už v tomto areálu je hřiště na míčové hry. Takových hřišť máme několik, třeba na Högrova nebo na Herčíkové, tady hřiště třeba na Kartouzské, tam jsou dokonce šachové stolky, u Ponávky na Myslínově je třeba možné si zahrát ping pong“, popsala Olga Pelcová, tisková mluvčí MČ Brno-Královo Pole.

V září bylo také realizováno nové workoutové hřiště v areálu hřiště na Kolečku. Tento projekt si vyžádal náklady ve výši 450 tisíc korun a sportovci teď mohou využívat nová bradla, šplhací tyč, 7 hrazd nebo posilovací lavice. Nabídka je tedy pestrá. Podle některých výrazně pestřejší, než v centru města, kde však žije také značné množství rodin s dětmi.

„My jsme ze Štatlu, z centra, právě chodíme na ty okolní periferie, protože těch hřišť je tady více a jsou mnohem hezčí. Ve středu není vůbec nic,“ řekla Jana Jíšová, maminka.

Podle paní Jíšové jsou v centru města spíše parky určené k procházkám a posezení než hřiště s dostatečným vybavením pro děti. Stále je proto třeba, aby bylo v projektech města pamatováno na otázku kapely Katapult „co děti, mají si kde hrát?“




Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu