Primátorka Markéta Vaňková promluvila k občanům

  • 26. října 2020,
  • 8:15,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Reklama

Primátorka Markéta Vaňková vyzývá občany k dodržování stanovených opatření. V krátkém videu, které budou moci Brňané v následujících dnech vidět ve vozech městské hromadné dopravy připomíná, že Brno může opět ožít pouze v případě, že se všichni budeme chovat zodpovědně.

"Já jsem se chtěla obrátit na ty, kteří nejsou doma, kteří jdou mezi lidi, chtěla jsem jim svým postojem dát najevo, co je teď potřeba dělat, abychom doufám za pár týdnů mohli mít ten život alespoň trošku takový, jak jsme na něj byli zvyklí před pandemií," uvedla Markéta Vaňková primátorka města Brna.

Výzva k důslednému dodržování opatření je směřován nejen k obyvatelům Brna, ale i návštěvníkům moravské metropole. Primátorka Vaňková se rozhodla takto oslovit veřejnost mimo jiné proto, že sama vídá případy, kdy lidé situaci podceňují.

"Vidím bohužel mezi lidmi, že ta opatření bohužel nejsou dodržována stoprocentně, ono je to dáno i tím, že to nošení roušek ve venkovním prostředí je omezeno pouze na zastavěné území a na vzdálenost dvou metrů, což vede samozřejmě velmi často k tomu, že je zneužíváno, ale já si skutečně teď myslím, že není čas na to říkat si, jestli jsem nebo nejsem dva metry od jiného člověka nebo ne, v tuto chvíli bych skutečně byla velmi ráda, kdyby všichni ty roušky, v místech, kde se nacházejí jiní lidé, prostě nosili," řekla Markéta Vaňková primátorka města Brna.

Kdo už musí vyjít z domu, ať už do práce či do obchodu pro nejnutnější zásoby, měl by vždy mít s sebou dezinfekci, případně jednorázové rukavice. Měl by respektovat pravidla v obchodech, být ohleduplný k ostatním a vyhýbat se místům, kde se pohybuje větší množství lidí. A především nosit roušku.

"Já vím, že to pro mnohé z nás nenííjemné, ta rouška, kterou máme, je do jisté míry omezující, ale na druhé straně je to skutečně jeden z těch možných kroků, které můžeme udělat pro to, abychom pandemii zastavili," doplnila Markéta Vaňková primátorka města Brna.

Kromě zodpovědného dodržování opatření výrazně pomáhá k udržení zdraví psychika. Proto by si měl každý zkusit ve svém životě, bez ohledu na to, jak dlouho těžká situace potrvá, najít něco pozitivního.

"Já bych si samozřejmě přála, aby to bylo co možná nejdříve, ale pokud jsem racionální, tak si myslím, že to, k čemu bychom se mohli upínat a na co bychom se mohli těšit, tak jsou společné rodinné Vánoce," řekla Markéta Vaňková primátorka města Brna.

Prozatím můžeme hledat cesty, jak v období náročném pro nás všechny spojit síly. A jak zajistit, abychom mohli případný čas trávený doma prožívat aktivně a pokud to jde, ve společnosti svých blízkých.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu