Projekt Nessuno poprvé mezi dětmi

  • 17. června 2024,
  • 18:02,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Upozornit na problémy spojené s alkoholem a drogami nebo šířit povědomí o zdravém životním stylu. Projekt Nessuno od září míří do tříd mateřských, základních a středních škol napříč republikou. Nejmenší děti a žáky prvního stupně by měl seznámit s kvalitním stravováním a zároveň dostat do škol více tance. S většími dětmi pak probírat nebezpečí omamných látek. Poprvé se s myšlenkami iniciátorů Nessuna setkali v obci Podolí u Brna, kde měl chystaný projekt premiéru.

Reklama

Přijít do školy jako každý den a usednout do lavic. Místo běžné výuky ale povídání s občerstvením v podobě rautu. Na velkých talířích je jedna zdravější surovina než druhá. To vše díky nově vznikajícímu projektu, který mimo jiné dětem přibližuje kvalitní stravování.

„Ano, já jsem s tím v pohodě, protože na dnešek jsme měli naplánovaný den dětí, takže jsme ten program zakomponovali do toho našeho dětského dne v základní škole. Přijdou se podívat i děti z mateřské školy,“ řekla Jana Pytelová, ředitelka MŠ a ZŠ Podolí.

Po svačině následuje přesun do místní tělocvičny, kde je připraven bohatý program. Děti z Podolí u Brna se v ní dočkají obrovského překvapení.

A teď Vám oba dva páry současně zatancují takovy ten pravy, dramaticky tanec.

Na ukázky tanga v podání mladých brněnských tanečníků navazuje společný tanec s přihlížejícími žáky pod vedením Jany Kunešové, několikanásobné mistryně Česka v latinskoamerických tancích. S ní se dětí ujala Michaela Gatěková Kunešová, mistryně republiky v latině, mistryně Evropy v salse a účastnice 2. řady populární soutěže Stardance.

Taneční klub Moravia Starlet vede mistr latinskoamerického tance, porotce a taktéž i bývalý vystupující v televizní show Stardance.

„Uděláme jim lekci taneční v rámci dne dětí, ukážeme jim taky, jak může vypadat tanec v tom juniorském a dětském podání, abychom ty lidi trošku naladili a získali na naši stranu. Zároveň věříme, že to nebude dlouho trvat a že za chvíli bude tančit celé Brno a okolí,“ sděli Jaroslav Kuneš, vedoucí TK Moravia Starlet Brno.

„Je to úplně super, protože se neučíme a je to fakt hezký, “ podělila se Karolína Flekačová žákyně 5. třídy.

„Tancovali jsme takový jako pohyby hodně ramenami a tancovali jsme tady i nohama na jednu písničku. Sama někdy doma tancuji, ale jinak moc ne a je to bombový," dodala Viktorie Šebková žákyně 5. třídy.

Děti z malé obce na dohled od Brna měly tu čest setkat se jako první s připravovaným projektem Nessuno. Ten má přednáškami a dalším programem přiblížit zdravý životní styl netradičně. Cílem je zapojit tanec do osnov tělesné a hudební výchovy. Základní škola v Podolí je jedna z nich.

„Tak ten dnešní program je vlastně pilotním programem projektu Nessuno. Chtěli bychom poděkovat paní ředitelce za možnost účasti. A taky bychom chtěli poděkovat lidem, kteří za vznikem projektu Nessuno stojí, a to Michalovi Stejnocherovi, Janě Jarolíkové, Miluši Masopustové a Davidovi Stehlíkovi,“ uvedla Vendula Brázdová moderátorka projektu Nessuno.

Projekt by měl U žáků druhých stupňů základních škol pak otevřeně mluvit o závislostech na alkoholu, drogách a dalších omamných látkách, které podle iniciátorů do společnosti mladých lidí pronikají čím dál víc.

„Se snažíme to dělat interaktivně a ukázat jim nějakou cestu lepšího směru,“ dodala Vendula Brázdová moderátorka projektu Nessuno.

Odborníci by pod hlavičkou projektu Nessuno měli začít brázdit republiku zhruba za dva měsíce. Prvotním cílem jsou právě mateřské, základní a střední školy. 




GWA personnel s.r.o. - 001
Rajhrad
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

OPTIMIA facility s.r.o. - Moravský Písek
Moravský Písek
od 130 Kč/hod.

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu