Most přes Dyji se uzavře pro auta i pro pěší

Ve Znojmě se na tři měsíce uzavírá most přes řeku Dyji mezi Koželužskou a Mlýnskou ulicí. Město připravilo jeho rekonstrukci za téměř 10 milionů korun. Práce na opravách potrvají minimálně tři měsíce.

Stáhnout video
Reklama

Ještě o víkendu, ve kterém Znojmo žilo historickým vinobraním, mohli po mostě projíždět automobili, cyklisté i pasažéři kolového vláčku.

"Ta uzavírka, kterou nyní plánujeme, tak se dotkne obyvatel, kteří jsou na Kraví Hoře, a protože je to turisticky velmi navštěvovaná lokalita, tak logicky i turistů a zároveň i občanů města, kteří tady tráví nějakou rekreaci, projíždí na kole a tak dál,” uvedl Jakub Malačka, místostarosta, město Znojmo.

Pod mostem už se práce rozběhly, samotné zahájení rekonstrukce na mostě se vzhledem ke Znojemskému vinobraní a s ním spojenými logistickými a dopravními komplikacemi naplánovala na druhou polovinu září.

“Probíhá rekonstrukce dolních pilířů, dřevěné výztuže se budou dávat kompletně nové, povrch na mostě bude také nový,” sdělil Jakub Malačka, místostarosta, město Znojmo.

Uzavřený přechod a přejezd přes řeku Dyji je pro dotčené skupiny lidí určitou komplikací. Týká se pěších, cyklistů i řidičů.

“Pěší a cyklisté mohou využít lávku, která je asi 500 metrů odtud, automobily budou muset asi 3,5 kilometru dál k mostu u Lounského kláštera,” řekla Petra Maršounová, referentka TK, město Znojmo.

O dopravních komplikacích se samozřejmě zástupci města snažili co nejvíce dopředu informovat občany a hlavně řidiče.

“Tuto uzavírku jsme avizovali dostatečně dlouho dopředu, několik měsíců, na našich sociálních sítích, na webu města i v tiskovinách a zároveň jsme umístili u mostu i velkou ceduli, která informovala o této uzavírce,” doplnila Petra Maršounová, referentka TK, město Znojmo.

Po podzimním vinobraní se do Znojma velké množství návštěvníků sjede opět na vánoční trhy. To by už most měl být opět v provozu.

“Ten plán je, že by do konce listopadu měla být kompletní rekonstrukce hotová,” uzavřel Jakub Malačka, místostarosta, město Znojmo.

Do budoucna se také chystá rozšíření mostu o chodníky pro chodce.




MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 30 000 do 45 000 Kč/měsíc

Detail

V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu