Poznávat Brno se dá i za běhu

  • 7. října 2021,
  • 8:20,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Milovníci historie, architektury, ale i sportu a vzdělávání, se mohou vydat na prohlídky Brnem. TIC Brno pořádá podzimní cyklus nazvaný Autentické prohlídky. A lze mezi nimi najít i dvě běžecké.

Reklama

Pod taktovkou TICu Brno mohou nejen milovníci historie vyrazit na některou z podzimních prohlídek městem. Z celkem 15 prohlídek si může každý vybrat tu, jejíž téma je mu blízké.

“Autentické prohlídky jsou formát, kterým umožňujeme návštěvníkům města i jeho obyvatelům poznávat Brno. Jeho dominanty, krásná místa, vydat se po stopách zajímavých osobností a historických událostí,” uvedla tisková mluvčí TIC Brno Adéla Nováková.

Prohlídka s názvem Brno a podzim středověku návštěvníky vtáhne do světa fantazie a našich dávných předků. Rodiny s dětmi případně ocení prohlídku Brněnské pověsti, díky které poznají blíže Líšeň, Královo Pole či Jundrov. Na své si přijdou i sportovci, protože mezi běžnými prohlídkami je i několik běžeckých. Je tak možné naplnit jak touhu po sportu, tak vzdělávání a to obojí zároveň. Náročnosti trasy se není třeba obávat, průvodce během prohlídky uzpůsobuje tempo dané skupině.

“Není to nic hrozného, protože děláme pauzy, zastavujeme a vždycky běžíme podle nejvíce kochajícího se člena,” doplnil průvodce Zbyněk Rederer.

Jedna z takových tras vede přes brněnské památky. Od sochy Jošta, kde se vybíhá, skupina probíhá přes třídu Kpt. Jaroše k významným vilám Tugendhat a Low-Beer a dále k parku Lužánky.

“Potom běžíme nahoru směrem ke kavárně Era a nakonec potom sbíháme do Husovic, kde vidíme kromě nově opravené Zbrojovky areál husovického kostela, který patří k brněnským raritám. A nakonec se vracíme Cejlem, tzn. zase se vracíme industriální, průmyslovou stezkou, kolem brněnských náhonů až zpátky do centra, takže k Janáčkovu a Mahenovu divadlu. Takže zahrneme poměrně široké brněnské okolí,” uvedl Zbyněk Rederer, průvodce.

Pokud si zájemce netroufne na tuto desetikilometrovou trasu, může si z nabídky vybrat i kratší, šestikilometrový okruh. Všechny podzimní Autentické prohlídky jsou doplněny jedinečným výkladem spojeným s danými místy.

Každá prohlídka má svého průvodce, který má speciální vztah k danému tématu a k Brnu. To znamená, že to, co přináší navíc, je právě ten jeho vhled a osobní výklad toho daného tématu, případně místa nebo osobnosti,” řekla tisková mluvčí TIC Brno Adéla Nováková.

Vstupenky je možné koupit přes internet nebo v brněnských infocentrech. Vyrazit na podzimní prohlídku městem mohou nejen jednotlivci, ale skupiny přátel či celé rodiny. Cyklus prohlídek zakončí 17. listopadu okruh zaměřený právě na události spojené s tímto výjimečným datem.




MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 30 000 do 45 000 Kč/měsíc

Detail

Petr Kraštenič - Hodonín
Hodonín
od 13 000 do 15 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu