V Řečkovicích přibývají nové parky a více zeleně

  • 19. května 2022,
  • 18:24,
  • Brno,
  • Jana Holubová

V Řečkovicích a Mokré Hoře přibývá zeleně. Městská část za poslední tři roky zrevitalizovala několik parků a hodlá v tom i nadále pokračovat. Kromě toho se začínají zelenat i prostory mezi bytovými domy na sídlišťích.

Reklama

V posledních 3 letech se výrazně zlepšil stav parků v městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora. V každém roce se vedení podařilo zajistit úpravy v jedné z lokalit.

“To nastolené tempo znamenalo, že jsme v roce 2020 zvládli Palackého náměstí, což samozřejmě nebyl jenom park, ale došlo tam i k vybudování nového dětského hřiště a nového parkoviště vzadu za parkem, což bylo také s ohledem na rostoucí dopravu potřeba,” uvedl starosta Marek Viskot (ČSSD), Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

Autorem návrhu je renomovaný architekt Zdeněk Sendler. Park leží v srdci starých Řečkovic a o jeho oblíbeností svědčí i množství lidí, kteří jej v pěkných dnech navštěvují. V letech 2021 a 2022 pak řečkovická radnice revitalizovala také parčík na Novém náměstí a park na Horáckém náměstí.

“Park na Horáckém náměstí se vyznačuje velkým množstvím sportovišť a vybízí tak z mého pohledu určitě k aktivnímu trávení volného času a ta sportoviště, která tam jsou, byla letos doplněna právě novými výsadbami trvalek, stromů, trávníků a rekonstrukcí chodníků a pochůzních ploch,” řekl starosta Marek Viskot (ČSSD), Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

Radnice plánuje v úpravách parků pokračovat i v nejbližších letech. Úplně nový park vznikne pod řečkovickým hřbitovem.

“Cílem je, že by měl vzniknout takový důstojný předvstupní prostor k hřbitovu, to znamená spíše klidová zóna s lavičkami, stromy, v zadní části i ovocnými stromy a takovou lipovou alejí, která povede přímo k tomu hlavnímu vstupu k řečkovickému hřbitovu,” doplnil starosta Marek Viskot (ČSSD), Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

K tomuto projektu bude během letošního roku zpracována projektová dokumentace. Dalším významným místem, jehož zkvalitnění chtějí řečkovičtí řešit, je prostor za budovou radnice. Součástí je i okolí památníku sovětských a rumunských vojáků padlých při osvobozování Řečkovic. Radnice se vedle parků stará také o přibývání zeleně a nových stromů přímo mezi bytovými domy.

“V roce 2021 jsme realizovali revitalizaci zeleně v panelovém sídlišti, které je orámováno ulicemi Novoměstská, Kunštátská, Letovická a dalšími” řekl starosta Marek Viskot (ČSSD), Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

Letos přibyla zeleň v ulicích bratří Křičků a Kárníkova. Na podzim se pak zazelenají prostory mezi budovami v ulicích Kremličkova, Medlánecká, Renčova a Škrétova.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu