Mateřská škola v Řečkovicích získala novou budovu

  • 9. června 2022,
  • 10:05,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Mateřská škola Měřičkova v Řečkovicích může nyní přijmout o 18 dětí víc než doposud. A to díky nové budově, kterou nechalo vedení radnice přestavět ze staré kotelny. Teď se v ní nachází nová třída i víceúčelový herní sál.

Reklama

Vedení městské části Řečkovice a Mokrá Hora hledá stále nové možnosti, jak podpořit místní předškolní vzdělávání a jak zvýšit kapacity mateřských škol. Jedním z nejnovějších projektů, který se podařilo dokončit v květnu letošního roku, je přístavba nové budovy v areálu Mateřské školy Měřičkova.

“Já jsem především rád, že se to podařilo zrealizovat velice rychle a že od projektu do finalizace uběhly pouhé dva roky, což v dnešních podmínkách považuji za opravdu úspěch,” uvedl Marek Viskot (ČSSD), starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

Přízemí budovy je vyčleněno pro novou třídu, díky které může do školky nastoupit o 18 dětí více než doposud. To je pro místní rodiče rozhodně dobrou zprávou.

“Myslím si, že jsou nadšeni, protože se hlavně dostanou všichni spádoví tříletí, kteří se vlastně do této doby nedostávali, vždycky jsme museli losovat, třeba z třiceti dětí nám pro ně zbylo třeba jenom 10 míst, takže to si myslím, takže to si myslím, že i posílilo pohodu těch rodičů a víceméně jistotu, že budou mít možnost ty děti umístit,” doplnila Renata Ficová ředitelka MŠ.

Třída má zatím základní nábytek a vybavení, postupně do ní přibudou hračky a vzdělávací pomůcky. Už teď ale místnost od dětí sklízí pozitivní ohlasy.

“Tady se mi líbí ty koberce a takový ty šuplíky a tady je ještě ten klavír, tak je to tady takový jako bezva, ale takový jako takový dobrý to tady určitě bude,” řekla Karolína Fialová, žačka.

Děti se mohou těšit také na zbrusu novou koupelnu i vstupní šatnu. V prvním patře budovy se pak nachází víceúčelový herní sál, který rozšíří možnosti školky ve výuce a je využitelný pro pohybové, kulturní i další aktivity.

"V dnešní době děti potřebují pohyb a je málo prostor, kam se s těma dětma umístit, takže bude opravdu pro všechny třídy sloužit, nejenom pro tu jednu, která je tady” řekla Renata Ficová ředitelka MŠ.

Součástí stavby je i zelená střecha, na kterou městská část získala dotaci z rozpočtu města. Nepřehlédnutelná je i nově vymalovaná fasáda budovy, kterou si vzalo do parády studio Malujeme jinak.

“Nenechali si do toho úplně mluvit, ale krásně se s nimi nakonec dalo domluvit a myslím si, že to je velmi originální,” vysvětlila Renata Ficová ředitelka MŠ.

Snahy městské části o navyšování kapacit mateřských škol tímto projektem nekončí. Naopak.

“Podobný projekt tomu, který jsme zrealizovali na Měřičkové, tak je realizovatelný na mateřské škole Škrétova, kde bychom také chtěli takhle z budovy, která je volná, vybudovat další objekt s novou třídou, zde jsme ale pouze ve fázi předprojektové přípravy,” Marek Viskot (ČSSD), starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

Již v příštím roce by se měl tento projekt dostat do fáze zpracování projektové dokumentace. Náklady by se měli pohybovat v podobném rozmezí jako u stavby na Měřičkové, tedy kolem 16ti milionů korun.




ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - Šlapanice
Šlapanice
od 20 130 do 29 520 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu