Žáci ZŠ Merhautova si vyzkoušeli programování i 3D prostor

  • 29. května 2023,
  • 15:21,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

.

Reklama

Základní škola Merhautova v Brně pořádala pro žáky speciální den plný programování a robotiky. To vše v rámci rámcového vzdělávacího programu Nová informatika. Zatímco starší ročníky si vyzkoušely tvorbu světů v známe počítačové hře Minecraft, ti mladší si v tělocvičně otestovaly nejrůznější roboty i 3D prostor.

„Uvidí tam od základních krokových robotů s kterými plní různé úkoly až po kuličky Sphero, které mohou ovládat prsty a jezdit s nimi přes překážkové dráhy nebo vláček Intelino. Je tam i 3D realita v které mohou vidět například lidské tělo,“ podělil se Petr Nepustil, IT konzultant.

Cílem Nové informatiky je aplikace některých počítačových prvků i do ostatních předmětů. Jako například psaní životopisu ve Wordu nebo vyhledávání informací.

„Je to o zlepšení informatické gramotnosti typu programování. Cílem je, aby si i češtinář vzal s dětmi tablet nebo počítač a našel s nimi něco na internetu. Tak aby se naučily ty mobilní technologie využívat pro ty běžné úkoly, které je třeba řešit,“ uvedl Petr Nepustil, IT konzultant.

Cílem celého dne bylo vybrat nové školní pomůcky pro nadcházející školní rok.

„Od příštího školní roku pojedeme podle nového školního programu, kde máme nastavenou i nějakou digitální kompetenci. Proto se potřebujeme nějakou tou technikou vybavit. Dostali jsme v rámci Národního programu obnovy dotace v hodnotě 596, což vychází 1000,-Kč na jednoho žáka. Rádi bychom nakoupili pomůcky, které budou řádně využity,“ řekl Rostislav Maršálek, zástupce ředitelky školy.

Děti se během dne střídaly na jednotlivých stanovištích. Na konci každé hodiny pak hlasovaly o tom, který prvek se jim líbil nejvíce. To škole pak poslouží k usnadnění výběru jednotlivých pomůcek.

„Později máme i workshop pro učitele abychom si řekli, co přesně bychom chtěli využívat. Tento program je nastavený pouze pro základní školy, mateřské školy v minulém roce také získaly nějakou částku,“ řekl Rostislav Maršálek, zástupce ředitelky školy.

Anketa:

„Dělali jsme kódování, bylo to dobrý.“

„Sice neznám Minecraft ale něco jsem se přiučila a bylo to super.“

„Bylo to bezvadný.“

Žáci ZŠ Merhautova se teď mohou do nadcházejícího školního roku těšit na zcela nové vybavení.




Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu