Obyvatelé Židenic se dočkají nového mobiliáře

  • 20. srpna 2019,
  • 17:47,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Obyvatelé Židenic se dočkají nového mobiliáře u zastávek městské hromadné dopravy. Do konce roku přibudou odpadkové koše, lavičky a přístřešky hned v několika lokalitách, včetně frekventovaného okolí Dělnického domu. Příští rok také vznikne nový občerstvovací prostor na Staré osadě.

Reklama

V Židenicích přibudou u zastávek nové lavičky, koše i zastřešení. Městská část získala minulý rok půl milionu na doplnění městského mobiliáře a tak její zástupci v posledních měsících sbírali podněty k úpravám od obyvatel.

„Z těch podnětů jsme vybrali ty, které jsou relevantní, to znamená jsou například na pozemcích městské části, nebrání tomu inženýrské sítě a podobně. Ty místa jsme zakreslili do mapy, ta je dostupná na našich stránkách nebo na facebooku," sdělil Petr Kunc (Spolu pro Židenice), místostarosta, Brno-Židenice.

Pro cestující přibudou na několika místech lavičky, například u židenického nádraží, na ulici Geislerova a nebo u Dělnického domu, kde čekají denně desítky lidí a kde by místo k sezení i zastřešení zastávky uvítali především senioři. Ti zastávku využívají i několikrát denně.

Postavit přístřešek právě na zastávce u Dělnického domu je komplikované, už jen proto, že se zastávka nachází na státním pozemku, který není v majetku města Brna. 

„Je potřeba uzavírat smlouvy s úřadem pro zastupování státu o věcech majetkových, dále je tam úzký profil toho chodníku, je tam škola, a tak dále, takže je to technicky složité. Nicméně dopravní podniku tu teď právě před pár dny instaloval takovou provizorní zastávku," uvedl Petr Kunc (Spolu pro Židenice), místostarosta, Brno-Židenice.

Tu plánuje městská část ještě upravit a je možné, že na místě zůstane trvale. Kromě laviček a přístřešků přibudou na frekventovaných místech i nové nebo větší odpadkové koše. Připravovaný mobiliář by měl v Židenicích přibýt ještě do konce letošního roku. Příští rok se pak mohou obyvatelé těšit i na změny přestupního uzlu městské hromadné dopravy na Staré osadě. 

„Naše vize pro příští rok by byla taková, že bychom tady na té Staré osadě vytvořili místo, kde lidi nejenom budou rádi přestupovat, ale kde si přijdou i nakoupit, koupí si domácí pečivo, k tomu si koupí praženou kávu a třeba i domácí chilli pastu," dodal Petr Kunc (Spolu pro Židenice), místostarosta, Brno-Židenice.

Součástí nového občerstvovacího koutku bude možná i pivotéka nebo malé pódium na kulturní akce.




Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

JD Security s.r.o. - Hodonínsko
Hodonín
od 113 Kč/hod.

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu