Zákazy vjezdu v okolí Bohunické řidiči nerespektují

  • 10. března 2020,
  • 18:08,
  • Brno,
  • Marie Kadlecová

Od podzimu loňského roku probíhá rekonstrukce vodovodní a kanalizační sítě v ulici Bohunická. Tato stavba dopravně rozdělila Horní Heršpice na dvě části a řidiči v oblasti objízdné trasy příliš nedodržují. Raději jezdí do zákazu vjezdu.

Reklama

Rekonstrukce kanalizace a vodovodu v ulici Bohunická začala v září 2019. Do poloviny října byla ulice průjezdná s omezením, poté se uzavřela úplně. Ačkoli objízdná trasa vede po Hněvkovského, Dornychu a na Vídeňskou, řidiči raději používají objízdnou trasu pro autobusy a jezdí do zákazu vjezdu.

„Strážníci v Bohunické ulici kontrolují dodržování dopravního značení v denních i nočních hodinách, vyrážejí tam na časté kontroly. Od začátku února strážníci v Bohunické ulici zaznamenali zhruba 90 přestupků souvisejících se zákazem vjezdu.“ Pavel Šoba, tiskový mluvčí MP Brno

Objízdná trasa pro autobusovou dopravu postavila mimo běžnou dopravní obslužnost i vlakové nádraží v Horních Heršpicích. Ani k němu si bez povolení řidiči nezajedou. Oficiální objízdná trasa přitom vede řidiče do dalšího komplikovaného úseku.

„Jestli to tam znáte a pojedete po objízdné trase, tak se dostanete na Opuštěnou, kde se dělá tramvaj Dornych-Plotní, to znamená, do těch zúžených pruhů je navedená tato doprava. Takže projet je opravdu velice problematické, takže chápu, že lidé se snaží projet, kde to jde.“ Josef Haluza, starosta MČ Brno-jih

Samotná rekonstrukce v ulici probíhá podle plánu. Kanalizace je již vyměněná v úseku od ulice Řehákova po Pražákovu a chybí patnáctimetrový pouze úsek po ulici Teslovu.

„Ukončujeme práce na rekonstrukci kanalizace a započnou práce na rekonstrukci vodovodů, takže budeme rekonstruovat vodovod v délce skoro 700 metrů včetně vodovodních přípojek. Ten vodovod je rekonstruován v koordinaci s výměnou plynovodu a veřejného osvětlení. Až budou provedeny veškeré tyto práce, tak bude provedena finální obnova povrchů. To znamená vozovky a chodníků.“ Renata Hermanová, mluvčí Brněnských vodáren a kanalizací

Rekonstrukce v Bohunické ulici byla nutná kvůli stáří kanalizace a častým nehodám vodovodu. Na plnou průjezdnost touto oblastí si řidiči musí ještě několik měsíců počkat. Dokončení stavby je plánováno na listopad letošního roku. Marie Kadlecová, TV Brno 1.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu