Veveří čeká oprava kanalizace a vodovodu

  • 13. března 2020,
  • 16:41,
  • Brno,
  • Marie Kadlecová

Ulici Veveří čekají od dubna rozsáhlé stavební práce. Město minulý týden vybralo zhotovitele na rekonstrukci kanalizace a vodovodu. Původně však byla v plánu pouze oprava tramvajové trati.

Reklama

Vodovodní řád na ulici Veveří pochází z roku 1929 a je značně poškozen. Podobně je na tom i kanalizace z roku 1910. Jen v lednu letošního roku došlo v ulici třikrát k přerušení dodávek pitné vody kvůli havárii potrubí. Původně ale rekonstrukce vodovodu a kanalizace v plánu nebyla. Opravovat se měla pouze tramvajová trať.

„V těch úvodních úvahách byla skutečně pouze úprava tramvajového svršku. Bylo to nejen i v souvislosti se Žabovřeskou a přesunutím značné části tramvajové dopravy právě na ulici Veveří. Po vyhodnocení stavu kanalizace, a který už dopředu předpokládal s nějakou nutnou opravou, tak jsme vyhodnotili, že bude nejefektivnější, pokud spojíme ty dvě investiční akce a formou vyvložkování opravíme i kanalizační síť.“ David Grund, radní města Brna pro oblast investic

V ulici Veveří bude opraveno 273 metrů kanalizační stoky a vyměněno vodovodní potrubí v délce 254 metrů. Stavební práce na vodovodu a kanalizaci budou koordinovány tak, aby opravy tramvajových svršků a obnova komunikací bezprostředně následovaly. Omezení dopravy se ulice nevyhne a představitelé města předpokládají zachování provozu v jednom pruhu vozovky.

„Budou tam dopravní omezení, budou záležet na tom konkrétním průběhu těch stavebních prací. Ale nebude přerušena dodávka pitné vody, byť vodovodní potrubí bude v provizorním režimu.“ Markéta Vaňková (ODS) primátorka města Brna

Realizace rekonstrukce vyjde město na zhruba 27 a půl milionu korun bez DPH. Stavební práce v ulici by měly začít 15. dubna a trvat budou do konce srpna. Opravená tramvajová trať v další části roku poslouží jako objízdná trasa hromadné dopravy při přerušení tramvajové dopravy v ulici Žabovřeská, kde se bude pokračovat se stavbou městského okruhu. Marie Kadlecová, TV Brno 1.




Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu