Okolí hlavního nádraží se i nadále zkrášluje

  • 21. září 2020,
  • 11:38,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Historická budova vedle Letma projde opravou. Okolí brněnského nádraží tak bude opět o krok blíže k tomu, aby se ve výrazně exponované lokalitě moli lidé cítit spokojeně. Budova dostane nejen novou fasádu, ale opravami projdou i vnitřní prostory, kde se teď nacházejí především byty.

Reklama

Futuristické sněhově bílé Letmo a vedle něj starý nevzhledný dům s šedou fasádou. To je pohled, který se naskytne každému, kdo vystoupí z hlavní budovy brněnského nádraží. Aby se okolí nádraží a dopravního uzlu městské hromadné dopravy i nadále zkrášlovalo, projde budova na adrese Nádražní 4 kompletní opravou.

Dům projde rozsáhlou rekonstrukcí, která se bude týkat střechy, bude se týkat také venkovního pláště, fasády, která je z kamene, bude se týkat všech vnitřních rozvodů a také změny dispozic v jednotlivých patrech,“ uvedla Kateřina Dobešová, tisková mluvčí MČ Brno-střed.

V budově je 50 městských bytů a v jejím přízemí se nachází obchody a stánky s občerstvením. Že projde celý objekt opravou vítají obyvatelé kladně.

ANKETA 1

Na opravu historické budovy z roku 1938 budou samozřejmě dohlížet památkáři. Zároveň bude muset dodavatel stavby zkoordinovat práce s nájemníky bytů. Například během vánočních svátků budou opravy pozastaveny.

„Stavba bude trvat minimálně 14 měsíců, samozřejmě uvidíme, co přinese a může se termín prodloužit. Dále cena je zhruba 90 milionů korun,“ řekla Kateřina Dobešová, tisková mluvčí MČ Brno-střed.

Oprava domu na Nádražní 4 je dalším krokem ke zlepšení prostředí v okolí Hlavního nádraží. V této lokalitě v posledních letech proběhlo několik změn. Opravila se nádražní hala i nástupiště, úpravami prošlo i nedaleké nádraží u Grandu, kde byly například zřízeny toalety. K tomu, aby se zde lidé cítili dobře by však podle výpovědí kolemjdoucích, byly potřeba ještě další úpravy.

ANKETA 2

Přesun nádraží už je díky vypsání architektonické soutěže o krok blíž k realizaci. Co se týče pořádku, městská část se o jeho udržování snaží ze všech sil.

„Městská část už několik let zajišťuje 24 hodin sedm dní v týdnu nepřetržitý úklid v prostoru Hlavního nádraží na ulici Benešové a směrem k Novým sadům, protože to je nejvytíženější část města, kde se denně pohybují stovky tisíc lidí. Samozřejmě záleží na občanech, jak se k této lokalitě staví a jak ji znečišťují nebo nám ji naopak pomáhají udržovat čistou,“ doplnila Kateřina Dobešová, tisková mluvčí MČ Brno-střed.

Bez ohledu na to, jak je či není okolí nádraží malebné, jsou to právě sami občané a cestující, kteří mohou ke zlepšení situace nejvíce přispět.




ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu