Vývoz odpadu ztěžují bezohlední řidiči

  • 15. října 2020,
  • 10:50,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Vývoz odpadu v Brně komplikují nezodpovědní řidiči. Často totiž parkují před kontejnery a znemožňují jejich odvoz. Popelářská auta se pak musejí vracet na místo opakovaně a celý proces se zdržuje.

Reklama

Svoz odpadu v Brně komplikují bezohlední řidiči, kteří parkují tam, kde nemají. Fakt, že je v některých lokalitách parkování komplikované, není důvodem k tomu, aby parkovali před kontejnery.

Bohužel, občané nejsou vždy ukázněni. I když mají značená parkovací místa, takže se často stává, že parkují na chodníku, u kterých jsou samozřejmě umístěny naše hnízda se separovaným sběrem,“ uvedla Romana Ondrášková, vedoucí svozu odpadu, SAKO Brno.

Do ulic města vyjíždí denně zhruba 70 popelářských vozů, které svážejí jak směsný komunální odpad, tak odpad separovaný. Na internetu mohou občané najít informace o tom, který den mohou popelářská auta ve své ulici očekávat. U kontejnerů se mohou objevit jak v brzkých ranních hodinách i během celého dopoledne.

Naše posádky vyjíždějí už v šest hodin ráno a pracují zhruba do jedné hodiny, takže dopoledne prostě jezdí po Brně a sváží ten odpad“ doplnila Aneta Bublová, tisková mluvčí, SAKO Brno.

V případě, že vozy narazí na špatně zaparkované auto, které jim brání v práci, nezbývá jim nic jiného, než dané místo opustit a vrátit se na něj později.

„Řešíme to zpravidla tak, že to posádky zkouší znovu vyvézt, což samozřejmě natahuje celou pracovní dobu, obsloužení dalších míst a komplikaci v provozu,“ řekla Romana Ondrášková, vedoucí svozu odpadu, SAKO Brno.

Situaci, kdy není kvůli špatně zaparkovanému vozu odpad možné odvézt vídá před svým domem například obyvatel Brna Radim Lisický.

„Často vidím i když popeláři přijedou a nemůžou se k těm kontejnerům dostat, tak by bylo fajn, kdyby si ti lidé na to pamatovali a dávali si na to pozor, aby parkovali na parkovištích a ne před kontejnerem,“ Radim Lisický brněnský občan

Podle vedoucí svozu odpadu Romany Ondráškové by celé situaci pomohlo, kdyby byly kontejnery na zpevněných plochách, v ohrádkách, či ohrazené patníky. A také striktní zákaz parkování tam, kde jsou umístěny.




ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu