Rozšířená nabídka sociálních služeb ve Znojmě

Rozšířené portfolio sociálních služeb od května nabízí Znojmo. V rámci 110 obcí s rozšířenou působností sociální odbor reaguje na zvýšenou poptávku. Lidi v oblasti nejvíce trápí dluhy a každodenní úzkosti.

Reklama

Sociální a psychologická pomoc, asistence při vyplňování formulářů, terénní pracovníci nebo třeba finanční poradenství. Znojemský domeček nabízí řadu nových služeb. Místní radnice reaguje na zvyšující se poptávku nejenom ve Znojmě, ale i v širším okolí.

„Původně to bylo pouze o manželském a rodinném poradenství, ale vzhledem k tomu v jaké jsme situaci, jaká je doba a těch, kterých se ta tíživá situace týká, je opravdu velké množství a přibývá jich, bylo potřeba rozšířit portfolio těchto služeb,“ říká Ivana Solařová (ANO 2011), starostka Znojma.

Rozsáhlým průzkumem v rámci komunitního plánování spolupracuje Znojmo se 110 okolními vesnicemi. Rozšíření služeb je tak reakcí na to, co průzkum odhalil.

„Všech 111 obcí a městysů přispívá na provozování služeb na svém území. Máme tam i zástupce veřejnosti a zástupce klientů daných cílových skupin, takže my se dozvídáme informace přímo od zdroje. Zároveň si čas od času necháváme zpracovat různé analýzy, abychom zjistili, co skutečně na tom území chybí,“ popisuje Stanislav Maar, vedoucí sociálního odboru Znojma.

Rozšířená nabídka sociálních služeb je k dispozici od 16. května pod jednou střechou v budově bývalé spořitelny vedle Husových sadů. V současnosti tu působí tři psycholožky a dvě sociální pracovnice.

„Naši klientelu nejvíc trápí dluhová problematika, nejvíce je trápí samozřejmě rodinná problematika, protože ta zůstala v tom našem portfoliu velmi silně a velmi často kolegyně řeší právě takové ty dennodenní strachy a úzkosti, do kterých se společnost dostává. Pomáháme vytvářet splátkové kalendáře. Mohou to být situace, kdy lidé přišli o bydlení nebo hledají zaměstnání,“ přibližuje Radka Sovjáková, ředitelka centra sociálních služeb Znojmo.

Síť sociálních služeb je rozprostřená do širokého okolí. Pokud máte jakýkoli problém, neváhejte se obrátit na odborníky. Jak oni sami tvrdí, každá cesta začíná prvním krokem a říct si o radu rozhodně není ostuda. 




OPTIMIA facility s.r.o. - Moravský Písek
Moravský Písek
od 130 Kč/hod.

Detail

GWA personnel s.r.o. - 001
Rajhrad
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

JARA stavební společnost, s.r.o. Vyškov
Vyškov
od 30 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu