Projekt Smart Food chce děti odnaučit plýtvat jídlem

  • 17. února 2022,
  • 10:40,
  • Brno,
  • Dagmar Kopečková

Plýtvání jídlem je bezesporu téma, které se týká celé České republiky. Danou problematikou se zabývá nový vzdělávací projekt Smart Food. Nabídne základním školám nová interaktivní výuková média a vzdělávací videa, která budou žákům a učitelům dostupná na platformě Futurebooks, první svého druhu v Česku i Evropské unii.

Reklama

Odnaučit děti plýtvat potravinami a zlepšit jejich vědomosti o celkové spotřebě jídla, to jsou hlavní cíle nového vzdělávacího projektu s názvem Smart Food. Projekt
připravuje Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy a Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně ve spolupráci s Pražským inovačním institutem a hl.
městem Prahou. Zaměřovat se bude na žáky základních škol.

Konkrétně bude projekt nabízet nová interaktivní výuková média a vzdělávací videa. Žáci se budou zapojovat pomocí her, úkolů, cvičení, či animací. Projekt Smart Food byl finančně podpořen z Operačního programu Praha Pól růstu a záštitu nad projektem převzal náměstek pražského primátora Petr Hlubuček.

Plýtvání potravinami je bezesporu téma, které se týká celé České republiky. Zvýšit ve školách informovanost o této problematice je proto velkým přínosem.

Učební materiály by měly vzniknout do konce letošního roku. Pilotně by měly být zařazeny do výuky na pěti vybraných základních školách v Praze, a to v roce 2023.




Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu