Do Řečkovic opět přijeli Čerti z Lipůvky

  • 29. listopadu 2021,
  • 9:38,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Do Řečkovic se po dvou letech vrátili Čerti z Lipůvky. V areálu bývalého pivovaru opět předvedli napínavou show. Společně s anděli a Mikulášem a prvním sněhem přinesly do těžkých časů vánoční atmosféru.

Reklama

Tento souboj nebeské a pekelné jízdy mohli sledovat obyvatelé městské části Řečkovice a Mokrá Hora. Spolu s prvním letošním sněhem začali v areálu bývalého pivovaru běsnit čerti. Naštěstí je ale usměrňovali něžní andělé. Představení Čertů z Lipůvky se v Řečkovicích odehrálo poprvé v roce 2019.

“Před těmi dvěma lety jsme byli strašně spokojeni, měli jsme na to mnoho pozitivních ohlasů od rodičů a dětí, takže jsme hodně stáli o to, aby se sem čerti vrátili, do Řečkovic, po té loňské pauze způsobené lockdownem,” uvedl Marek Viskot, starosta, Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

“My jsme po dvou letech opět v Řečkovicích, jsme za to velmi rádi, protože tady je vždycky výborná atmosféra a velmi rádi sem přijedeme. Je to tak, Čerti? A je tady spousta zlobivých dětí, které si určitě dneska odneseme domů,” uvedl Lucifer.

“Ale jsou tu i hodné děti, nejen zlobivé,” doplnil Mikuláš.

“Ale peklo je spravedlivé, takže pokud Mikuláš určí, že jsou hodné děti, jdou ven, zpátky domů, pokud jsou zlobivé, jdou s náma do pekla! ” dokončil Lucifer.

Tito strašidelní pekelníci ovšem naštěstí nebyli nakonec těmi, kdo o osudech zlobivých dětí rozhodl. Verdikt vynesl Mikuláš, a ten jak víme, je moudrý a spravedlivý, takže dal dětem šanci se v příštím roce polepšit.

Děti, které nezlobily, se během představení nemusely ničeho bát a mohli si užívat příběh i jeho profesionální provedení, ať už v podobě hudby, ohňových efektů či jízdy na koních.

“Mě se na tom hlavně líbí, že je to pohádkový příběh. Že to od začátku do konce někam vede, má to smysl, mimo jiné i ty děti jsou vtaženy do toho představení a je to prostě taková veselá pohádka,” doplnil Marek Viskot, starosta, Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

A jak to tak bývá, v každé pohádce si divák najde svého hrdinu a oblíbence. I děti, které do areálu bývalého pivovaru zavítaly, fandili různým postavám.

Po zhruba hodinové show se čerti, andělé i Mikuláš na celý další rok někam schovali. Doufejme ale, že se do Řečkovic zase vrátí, aby v dnešní náročné době aspoň na chvíli vtáhli do světa pohádek, kde dobro zvítězí nad zlem.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu