Park na Přemyslově náměstí prochází rekonstrukcí

  • 9. června 2022,
  • 15:09,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Nejstarší park ve Slatině, Přemyslovo náměstí, prochází celkovou revitalizací. Obyvatelé se mohou těšit na nové lavičky, koše i další mobiliář. Místní zeleň, hlavně vzrostlé stromy, navíc dostávají péči, kterou již dlouho potřebovali.

Reklama

Vedení městské části Brno Slatina zajistilo rekonstrukci jednoho ze svých nejvýznamnějších parků. Obyvatelé se tak mohou těšit na obnovu oblíbeného místa k odpočinku a procházkám.

“Jedná se o nejstarší park ve Slatině, Přemyslovo náměstí, v tuhle chvíli probíhá kompletní rekonstrukce, už druhá etapa. V té první etapě proběhla kompletní revitalizace zeleně,” řekl starosta MČ Brno Slatina, Jiří Ides.

Ta probíhala s co největší opatrností ke kořenovému systému stromů v parku. U zelené plochy s takovou historií je snahou co nejvíce zachovat to, s čím byli doposud obyvatelé spokojeni.

“Nechali jsme udělat dendrologický průzkum, který nám jasně ukázal, které stromy a jak je třeba ošetřit, což jsme v té první etapě zajistili, to byly naprosto nezbytné úkony,” uvedl starosta MČ Brno Slatina, Jiří Ides.

Po těchto úpravách už nic nebránilo zahájení druhé etapy projektu a to samotných stavebních prací. V parku probíhá kompletní rekonstrukce celé cestní sítě a následně dojde k výměně celého mobiliáře.

“Samozřejmě v tuto chvíli to znamená dočasné omezení pohybu lidí přes park, ale já myslím, že stejně jako u každé jiné stavby to chvíli vydržíme a já si myslím, že ten výsledek bude stát za to,” doplnil starosta MČ Brno Slatina, Jiří Ides.

Rekonstrukce parku Přemyslovo náměstí by měla být dokončena v první polovině srpna letošního roku.

“Náklady na kompletní revitalizaci parku jsou 5 milionů korun, kdy jsme část financí zajistili ze slatinské kasy a asi polovinu jsme získali z dotací města Brna,” vysvětlil starosta MČ Brno Slatina, Jiří Ides.

Nově upravený park také doplní zrekonstruovaná silnice, na které aktuálně probíhají práce v režii Brněnských komunikací. Ty by měly být ukončeny 15. července.




Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu