Šlapanice staví nový školní pavilon

  • 4. září 2019,
  • 14:28,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Základní škola ve Šlapanicích na Brněnsku se rozrůstá. Instituce je jedinou základní školou ve městě. Budova v posledních letech prochází výraznými opravami a nyní v její blízkosti vzniknou další stavby.

Stáhnout video
Reklama

Nové třídy pro desítky žáků brzy nabídne školní pavilon ve Šlapanicích. Dílo vzniká několik desítek metrů od stávající budovy. ,,Jsme za to moc rádi. Je to dlouhodobá práce, na které jsme spolupracovali s městem Šlapanice. V současné chvíli je to prakticky reakce na kapacitu a bereme to jako zájem o naši školu,“ neskrývá nadšení ředitel školy Pavel Vyhňák.

Součástí stavby bude i sportovní hala, která doplní již hotový plavecký bazén a atletický ovál s travnatou plochou. „Objekty nového pavilonu a sportovní haly jsou dva samostatné objekty, ale budou tím uzavírat náš areál a budou poskytovat zázemí pro narůstající počet dětí,“ přibližuje Michal Klaška, místostarosta Šlapanic.

Právě kapacitní možnosti jediné základní školy v osmitisícovém městě řeší Pavel Vyhňák. Podle něj se v posledních letech zájem rodičů umístit své děti právě sem výrazně zvyšuje. ,,Jedna z těch věcí je ten areál, který nabízí nepřeberné množství kroužků, to znamená i volnočasové aktivity pro žáky i po vyučování. Naše škola má určitou pověst, na které se snažíme pracovat. Pravděpodobně to jsou důvody, proč se k nám snaží dostat i přespolní žáci například z Brna,“ říká.

Druhého září do lavic zasedlo přes devět set žáků. Kvůli takovému množství musejí ve Šlapanicích učinit další krok. V zadní části hlavní budovy vyrostou nové prostory pro rozšířenou kuchyni.

,,Momentálně už jsme na hraně s kapacitou vařením nejen pro naše žáky ale i žáky šlapanického gymnázia, našich občanů a dalších příspěvkových organizací, které k nám na obědy chodí,“ upozorňuje šéf základní školy.

Všechny tři vznikající objekty vyjdou město na necelých 190 milionů korun. Na pokrytí nákladů se Šlapanice dělí s dalšími obcemi, ze kterých děti na místní školu dojíždějí. Zbytek finančních prostředků hledá radnice jinde.

,,Potom jsme se snažili získat také dotaci na výstavbu objektů. Doufáme, že ji v plné míře tak, jak nám byla přislíbena, využijeme,“ přeje si za celou radnici Klaška.

Od nového školního roku se žáci mohou těšit na pět nových odborných učeben. Ty budou vybaveny nábytkem, pomůckami, ale i chytrými tabulemi. Ve Šlapanicích také použijí posuvné lavice a učitelský sbor usedne v kompletně opravených kabinetech.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

LODĚNICE s.r.o. Loděnice u Moravského Krumlova
Loděnice
od 21 480 Kč/měsíc

Detail

ZOŠI AGRO, s.r.o. - 001
Nové Bránice
od 20 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu