Na některá předvánoční nebezpečí upozorňuje policie

  • 2. prosince 2019,
  • 18:14,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Blížící se vánoce jsou pro mnohé signálem ke zvýšené nákupní aktivitě. Ať už lidé pořizují dárky přes internet, nebo vyráží do kamenných obchodů či na tržnice, nástrahy na ně mohou čekat ve všech případech. Právě na zmíněná rizika upozorňují policisté při preventivních akcích.

Reklama

Rok se s rokem sešel a nazdobené ulice i stánky na náměstích jsou jasným signálem, že vánoce se nezadržitelně blíží. Spolu s nimi však na nás mohou číhat některé nemilé nástrahy. V přeplněných tramvajích, v obchodních domech nebo v ulicích či tržnicích se můžeme stát snadnou kořistí pro různé nepoctivce, zlodějíčky a kapsáře. A proto do ulic vyráží také více policistů, a to i v rámci prevence.

“S lidmi diskutujeme, dále jim rozdáváme letáčky, aby si povšimli, jakým způsobem dbají na svůj majetek, v první řadě se o něj musí starat sami, protože policisté nemohou být všude. Lidi upozorňujeme, pokud nějaké hodnotnější věci nechají osamoceny, aby si tyto věci zajistili,” popsal Petr Vala, komisař, PČR Jihomoravského kraje.

My jsme se na tržišti zeptali lidí, zda si zvýšená rizika uvědomují a zda jim nějak předchází.

Zvýšená rizika při vánočních nákupech však nečíhají jen v obchodech a na tržištích. Jsou věci, na které by si lidé měli dát pozor i při nákupech na e-shopech.

“Při nakupování v internetových obchodech by lidé měli zbystřit zejména, pokud je cena výrazně nižší, než u ostatních prodejců, dále nemožnost osobního odběru popřípadě neexistující kamenné pobočky,” upřesnil Petr Vala, komisař, PČR Jihomoravského kraje.

Ovšem přes tato rizika je nákup dárků přes internet stále častější. Zde je pro mnohé nepoctivé obchodníky lákavá možnost podvodů třeba při platbě předem.

Kromě pořádkové policie se na exponovaných místech zdržují také členové zásahové jednotky policie, kteří se od běžných liší hlavně dost důkladnou výzbrojí.

V současné době stále trvá 1.stupeň nebezpečí teroristického útoku, nechceme situaci podcenit, na trzích a místech s větší koncentrací lidí se nachází policisté, kteří jsou vyzbrojeni dlouhými zbraněmi. V případě potřeby jsou na místě, aby zasáhli,” doplnil Petr Vala, komisař, PČR Jihomoravského kraje.

Ať už se vypravíte na vánoční trhy za nákupy, nebo s přáteli na svařák či turbomošt, buďte na sebe i své věci opatrní, ať jsou vánoce pro vás opravdu svátky klidu a spokojenosti.




V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 25 280 do 37 170 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu