Slatinské kulturní léto nabízí program pro děti i dospělé

  • 13. června 2022,
  • 19:27,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Hradišťan nebo Olga Lounová. To jsou největší lákadla letošního ročníku Slatinského kulturního léta. V několika letních večerech se slatinské náměstí promění v místo plné zábavy, dobrého jídla a programu pro děti.

Reklama

Ve Slatině odstartoval už 14. ročník Slatinského kulturního léta. Od roku 2007, kdy se tato akce uskutečnila poprvé se stala každoroční tradicí. Na Přemyslově náměstí si budou návštěvníci moci vychutnat bohatý program hned v několika termínech.

„Slatinské kulturní léto vždy začíná od května, končí v září. Většinou je ten program ve středu, aby lidé, když jdou z práce, si mohli přijít odpočinout, zatancovat si, zazpívat si. Najdou tu prostor pro to, aby opravdu zrelaxovali, dali si tady dobré jídlo a pití… prostě si odpočli,“ uvedl starosta MČ Brno Slatina Jiří Ides.

Během léta se návštěvníkům postupně představí různé více či méně známé kapely různých žánrů. Na své si přijdou milovníci popu, rocku, folku, country a dokonce i bluegrassu.

„Letošní ročník zahájila Abba revival. Můžeme se těšit na další zajímavé kapely, jak revivalové tak originální. Z těch revivalových například Olympic. Máme program i pro děti, bude i cimbálovka, pro seniory. A z těch originálních nás čeká třeba Olga Lounová nebo Hradišťan,” řekl starosta MČ Brno Slatina Jiří Ides.

Jedním z dalších lákadel, která akce nabízí je program věnovaný dětem. Čeká na ně například malování na obličej, čtení pohádek či loutkové divadlo.

ANKETA

„Přilákalo nás sem divadýlko pro děti. Aby se děti pobavily, snědly cukrovou vatu a tak.“

„Tak se tady sešlo hodně mých part, takže se mi tady líbí. Takže jsme tady taková skupinka z naší třídy,“

„Jo, je to fajn, občas jsou tady nějaký dobrý kapely, nebo tak. Dobrý.“

„Já jsem sem chodíval teda jako malej, takže teď se sem spíš jako vracím. Protože jsme se dívali na zajímavý kapely, tak jsem si řekl, že jenom na ty kapely přijdem. Asi ten dětskej program nás úplně zajímat nebude už. Tak třeba až budem mít svý vlastní děti, tak se tady zase ukážem.“

„Těším se na to a určitě mám v plánu přijít i další roky.“

Tuto tradiční slatinskou kulturní akci navštěvují velcí i malí návštěvníci z celého Brna. Zúčastnit se je totiž velmi jednoduché – stačí prostě přijít.

„Je to řekl bych asi unikát, protože nevybíráme žádné vstupné. Samozřejmě cestu si najdou převážně Slatiňáci, ale samozřejmě jezdí lidé z města. Tím smyslem je to, aby se lidé potkávali a dobře bavili,“ doplnil starosta MČ Brno Slatina Jiří Ides.

Poslední část programu Slatinského kulturního léta se uskuteční 21. září, kdy vystoupí Hradišťan a Jiří Pavlica. Kdo letošní ročník nestihne, bude si moci dávku hudby a dobrého jídla i pití dopřát zase příští rok.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu