Bezpečnost ve Slatině hlídají moderní kamery

  • 11. srpna 2022,
  • 12:00,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

K zajištění bezpečnosti v ulicích města pomáhají policistům kamery. 5 Nových se podařilo rozmístit ve Slatině, dalších pět v této městské části ještě přibude. Díky kamerám je možné v případě nutnosti včas zasáhnout ať už v případě trestné činnosti či nehody.

Reklama

Bývalé sídlo městské části Brno - Slatina, na ulici Budínské, je nyní místem, kam se denně promítá dění v ulicích města. Díky příležitosti přestěhovat sídlo radnice do Tilhonovy ulice sem totiž mohla být přesunuta služebna městské policie, ve které strážníci sledují záznamy z kamer a to nejen ze Slatiny, ale z celého revíru Brno-Jih.

Musím říct, že kamerový systém, který je v této služebně, patří dnes v Brně k nejmodernějším technologiím. Takže opravdu, Slatina má tu největší špičku, která může být v Brně a určitě se to odráží na bezpečnosti v celé městské části a revíru Brno-Jih” uvedl Jiří Ides, starosta, Brno Slatina.

Přesunutí služebny zajistilo zvýšený pohyb strážníků v ulicích a tedy i větší pocit bezpečí pro místní obyvatele. Cílem zbudování kamerového systému samozřejmě nebylo zasahovat do soukromí obyvatel, ale získat možnost rychleji reagovat na problémové situace. V rámci první etapy se podařilo zajistit prvních pět kamerových bodů ve Slatině.

“V tuhle chvíli monitorují pohyb okolo obou dvou základních škol, v rámci náměstí, v rámci Terének a stejně tak celou ulici Tilhonovu,” doplnil Jiří Ides, starosta, Brno Slatina.

“My jsme velmi rádi, že se kamerový systém rozšířil i do Slatiny, díky tomu máme přehled o tom, co se děje například v parku, kde je opravený mobiliář, a můžeme tak hlídat, aby nedocházelo k vandalismu. A mimo to jsou v jeho dosahu také mateřská a základní škola,” vysvětlil Jakub Ghanem, tiskový mluvčí, MP Brno.

Kamerový systém je podle slov mluvčího městské policie dobře zabezpečen a přístup k němu má pouze omezený počet strážníků. Jejich úkolem je být ve střehu a napříč Brnem spolupracovat při ochraně majetku i samotných obyvatel.

“Kolegové, kteří by si na monitorech všimli nějakého protiprávního jednání, tak okamžitě upozorní naše operační středisko a to předá informace nejbližší hlídce v terénu. Hlídka městské policie potom přímo na ulici dostává z vysílačky přesné informace o tom, jak třeba podezřelí vypadali. A výhodou je, že pak si mohou celou situaci vrátit, aby třeba zjistili, co se stalo ještě před tím samotným incidentem,” řekl Jakub Ghanem, tiskový mluvčí, MP Brno

“Podle mých informací už pomohly k řešení majetkové trestné činnosti a některých dalších drobných, takže určitě jsou ku prospěchu větší bezpečnosti ve Slatině,” řekl Jiří Ides, starosta, Brno Slatina.

Během dvou let je v plánu začít s realizací druhé etapy projektu, která rozšíří kamerový systém o dalších pět míst.




Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu