Řečkovice kompletně zrekonstruovaly areál pivovaru

  • 14. září 2023,
  • 10:33,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Řečkovice se pyšní nově zrekonstruovaným areálem pivovaru. Na rozsáhlé opravy přispělo z velké části město Brno. První akcí, která se v novém amfiteátru konala byl tradiční Řečkovický Craftbeer festival.

Reklama

Řečkovice po téměř deseti měsících stavebních prací pokřtili nově zrekonstruovaný areál pivovaru - jak jinak, než pivem. V jeho prostorách se ročně koná řada kulturních a společenských akcí a aby se zde Brňané mohli scházet i nadále, byla třeba řada zásadních úprav od nového osvětlení, obnovy a rozšíření kapacity teras amfiteátru až po nová schodiště.

“Lidé, kteří sem chodili pravidelně, tak to znali, že už ten areál nebyl úplně optimální, zejména pro dobu, kdy už se třeba setmělo. Takže skutečně teď ten areál, myslím si, že působí velice příjemně,” vysvětlil Marek Viskot (SOCDEM), starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

Vyrazíte-li do amfiteátru na akci s hudební produkcí, můžete vyzkoušet zbrusu nový taneční parket. Ostatní povrchy jsou buď ze štěrkového trávníku, nebo zámkové dlažby. Rekonstrukce areálu by nebyla možná bez dostatečných finanční ch prostředků.

“Bez města a bez jeho příspěvku bychom to vůbec nezvládli. Celkové náklady stavby dosáhly téměř 40 milionů korun, kdy město se podílelo naprosto drtivou většinou těchto finančních prostředků. Já jsem strašně rád, že se k tomu město takto postavilo, protože ten areál už byl skutečně na hraně bezpečnosti a vůbec provozuschopnosti,” řekl Marek Viskot (SOCDEM), starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora. ​​

“Tak právě, že tento areál má celoměstský význam, tak si vedení města toto uvědomilo a proto významnou finanční částkou podpořilo rekonstrukci tohoto areálu, který se tak, troufám si říct, stal možná po Špilberku nejvýznamnějším řekněme amfiteátrem v Brně. No rozhodně je nejmodernějším, v současné chvíli,” uvedl René Černý (ANO), 1. náměstek primátorky města Brna.

“Já jsem se chtěl dožít toho, že než odejdu do důchodu, tak tady bude areál, kterýmu můžu dneska už říkat amfiteátr,” řekl Libor Stloukal, vedoucí investičního odboru městské části.

První akcí, která započala sérii událostí v novém areálu, byl, celkem příhodně, Řečkovický CRAFTBEER festival, na kterém mohli milovníci zlatavého moku ochutnat více než sto druhů piv od zhruba dvaceti pivovarů. Tento festival městská část uspořádala již po osmé.

“Osmý ročník proto, že už je to tady tradice, v Řečkovicích, a myslím si, že je to akce, která si zaslouží, aby byla první, tady, symbolicky, protože je to areál bývalého pivovaru,” doplnil Marek Viskot (SOCDEM), starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

A jak se v novém areálu líbilo návštěvníkům akce?

ANKETA

Koho událost minula, nemusí zoufat. Ještě v září se totiž v areálu bude konat tradiční Letní noc a prémiový Food festival. Péče o areál ale letošním srpnem ještě nekončí. Na podzim čeká městskou část výsadba stromů a popínavých rostlin a příští rok začne plánování výstavby toalet.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 25 280 do 37 170 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu