Děti z Řečkovic opět viděly Čerty z Lipůvky

  • 27. listopadu 2023,
  • 17:13,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Reklama

Po roční odmlce se do areálu bývalého pivovaru v Řečkovicích vrátili Čerti z Lipůvky. Opět předvedli jedinečné představení, ve kterém nechyběl velkolepý souboj dobra a zla, pekelné plameny či andělská světla a souboj na koních.

“My jsme opět po roční odmlce přivítali Čerty z Lipůvky, jsem za to velice rád. Ta roční odmlka byla způsobena rekonstrukcí areálu, našeho, zde v Řečkovicích. A Řečkovice a Mokrá Hora jsou jedinou brněnskou městskou částí, která Čerty z Lipůvky letos přivítala, jinak se Čerti z Lipůvky pohybují v okolních obcích okolo Brna,” řekl Marek Viskot (SOCDEM), starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

V pekelné knize hříšníku měl Lucifer o každém podrobný záznam. Co ale bylo podle samotného vládce pekel vedle nenapsaných úkolů a neuklizených hraček jistou vstupenkou do brány pekelné?

“Naše největší hříšníky, nebo největší hříšníky, které jsme odvedli, tak byli ti, kteří slíbili rodičům a nedodrželi své sliby,” vysvětlil Lucifer.

Chvíli to na pekelné váze vypadalo, že všichni skončí natrvalo v pekle, ale naštěstí včas zasáhl Mikuláš, který měl mezi dětskými diváky také své fanoušky. A co se jim na něm například líbilo?

ANKETA

Jakmile s pomocí andělů odhalil Luciferovy triky, mohly se děti vrátit zpátky k maminkám a tatínkům. Možná, že i takové drobné postrašení stačilo k tomu, aby přišli na to, v čem se mají zlepšit, aby se příští rok nemuseli čertů bát.

ANKETA

Kromě sběru hříšníků přijeli Čerti z Lipůvky předvést také pořádnou čertovskou show.

“Z mého pohledu kvituji, že oni jsou takoví ti čeští čerti, klasičtí. Je ten trend těch rakouských krampusů, hodně, to je takové to silné strašení, tak tady je to, vedle toho strašení, které samozřejmě trošku být musí, je to taky o dlouhém, více než hodinovém představení - pohádka, s příběhem pro děti, takže si myslím, že si z toho přece jenom ty děti odnesou víc,” uvedl Marek Viskot (SOCDEM), starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

V letošním příběhu se vydala Markétka hledat do pekla svého Vojtu, kterého tam v hádce omylem poslala. Díky opravdové lásce se jí však podařilo splnit tři nelehké úkoly a svého milého z pekla osvobodila. To vše mohli návštěvníci oproti předloňské show sledovat z úplně nových prostor.

“Ten amfiteátr jako takový pojme prostě víc diváků a myslím si, že i ti diváci na prostranství vidí lépe,” doplnil Marek Viskot (SOCDEM), starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora.

Snad už zbývá jen připomenout, že dětem je třeba jít příkladem a tak můžeme i my dospělí popřemýšlet, co by se dalo v příštím roce vylepšit. Jinak se může stát, že i nás peklo schvátí a už nenavrátí.




Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Petr Kraštenič - Hodonín
Hodonín
od 13 000 do 15 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu