Stará dálnice je v rekonstrukci, provoz je sveden do jednoho pruhu

  • 23. července 2024,
  • 18:33,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

Začátkem července začaly práce na rekonstrukci Staré dálnice. Navazují na už opravenou část silnice z minulého roku. Řidiči v místě narazí na zúženou vozovku.

Reklama

Silnice III/3844, Stará dálnice v Brně je v rekonstrukci. Příčinou je nevyhovující stav vozovky. Řidiči se v místě setkají se zúžením do jednoho jízdního pruhu. Jedná se o úsek mezi křižovatkami se silnicí III/3842, vedoucí směrem na Žebětín a ulicí Štouračova. Momentálně provoz v místě řídí semafory. Stavba začala 8. července.

Jiří Crha (ODS), náměstek hejtmana Jihomoravského kraje: „Rekonstruuje se asi 1,5km dlouhý, čtyřpruhý úsek dálnice. Po celou dobu stavby bude zajištěn provoz po jedné polovině. Dojde k výměně povrchu, opravě krajnice, svodidel a také dojde k odvodnění a vyčištění všech záležitostí kolem silnice.“

Práce navazují na už zrekonstruovanou část vozovky, která probíhala v minulém roce. Kvůli probíhající opravě došlo také k dočasnému zrušení zastávky Štouračova ve směru na Troubsko.

Jiří Crha (ODS), náměstek hejtmana Jihomoravského kraje: „Stavba stojí necelých 52 milionů korun a je to financováno z rozpočtu Jihomoravského kraje.“

Dopravní omezení na Staré dálnici by mělo skončit na konci září letošního roku.




AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

BRYVECASTA s.r.o. Dědice
Vyškov
od 14 200 do 18 900 Kč/měsíc

Detail

Tomáš Hylš - místo výkonu práce Boskovice, Blansko
Boskovice
od 13 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu