Biotop Brno-jih má krásné prostředí a přírodní, čistou vodu

  • 20. července 2024,
  • 18:23,
  • Brno,
  • Jan Kruba

Na přírodním koupališti Biotop Brno-jih se můžete osvěžit čistou přírodní vodou letos ještě i v září.

Reklama

Parné letní měsíce a prázdninový režim přímo vybízejí k osvěžení a odpočinku. Koupaliště Biotop Brno-jih, které od roku 2014 můžete navštívit v Horních Heršpicích, nabízí dokonalé prostředí k relaxaci.

“ Biotop znamená, že je to vlastně přírodní koupaliště, kde není absolutně používaná žádná chemie a to znamená, jsme čistě biologické koupaliště,” sdělil Pavel Doleček, ředitel organizace Koupaliště Brno-jih.

Koupaliště používá přírodní čističku vody. Ta je založena na přítomnosti bakterií, které se živí nečistotou.

Aby biotop mohl správně fungovat, musí se teplota v něm hlídat a když stoupne nad únosnou mez, je nutno vodu v bazénu ochladit.

“ Jelikož do vody přidáváme bakterie, a ty bakterie nemají rády úplně vysokou teplotu, takže aby fungovaly nejlépe, potřebují do těch dvaceti sedmi stupňů. Zhruba.” vysvětlil Pavel Doleček, ředitel organizace Koupaliště Brno-jih.

Bazén má objem čtyři a půl tisíce metrů krychlových. Je členitý. Plavecká část má hloubku od jednoho metru až po tři metry. A pro maminky s dětmi je zde i dětské brouzdaliště.

Na první pohled zaujme zbarvení vody, které je spíše do zelena.

“ To je z toho důvodu, že je to právě přírodní voda, která není chemicky čištěna, a je to ba naopak, žádoucí jev té vody a přirovnal bych jí k rybníku a nebo k nějaké řece.

Jelikož nemusíme nakupovat chlór ani žádné jiné čistící prostředky, stačí nám v podstatě dokupovat bakterie, které přidáváme do čistící zóny,” dodal Pavel Doleček, ředitel organizace Koupaliště Brno-jih.

Biotop potřebuje čas na regeneraci aby přírodní voda nebyla přetěžována. Proto je okamžitá návštěvnost stanovena na maximální počet 900 osob. Což znamená, že denně biotop pojme maximálně 2500 návštěvníků.

Biotop funguje již desátou sezónu. Pro letošní rok ale byly přichystány novinky.

“ Novinek máme spoustu, pro letošní rok jsme vyměnili kompletně povrchy kolem bazénu a kompletně jsme zrekonstruovali tu biologickou část našeho bazénu,” uvedl Pavel Doleček, ředitel organizace Koupaliště Brno-jih.

Biotop Brno-jih můžete navštívit a osvěžit se celé léto. Konají se zde i různé kulturní akce.

Vzhledem k tomu, že se nachází přímo u řeky Svratky, kousek od cyklostezky, je přístup snadný i pro cyklisty a pěší.

“ Provoz je od června po zhruba poloviny září, záleží na počasí. V červnu od desíti do osmi hodin. V červenci a v srpnu otevíráme už od devíti od rána do osmi hodin, a potom zase v tom září se to mění na tu pozdní, desátou a do osmi do večera.” doplnil Pavel Doleček, ředitel organizace Koupaliště Brno-jih.

Biotop Brno-jih nabízí příjemné prostředí. A v nejbližším okolí se nachází třeba zábavní park, sportovní areály a spousta dalších možností rodinného vyžití.




Zemědělské družstvo Sebranice - místo výkonu práce - Velkokapacitní kravín Svitávka
Svitávka
od 30 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

JARA stavební společnost, s.r.o. Vyškov
Vyškov
od 30 000 Kč/měsíc

Detail

OPTIMIA facility s.r.o. - Moravský Písek
Moravský Písek
od 130 Kč/hod.

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu