Modernizace nádraží Zvonařka se odsouvá

  • 23. srpna 2019,
  • 16:05,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Ústřední autobusové nádraží v Brně v ulici Zvonařka se mělo začít o prázdninách modernizovat. Tato dlouho očekávaná rekonstrukce však zatím nezačne. Do výběrového řízení na opravu se totiž přihlásil jediný uchazeč a soutěž se tak musí opakovat.

Stáhnout video
Reklama

Terminál autobusového nádraží začal sloužit už více jak před čtyřiceti lety. Měl ulevit tehdy hodně exponovanému nádraží u Grand Hotelu. Po neúspěšném prvním kole výběrového řízení chtějí majitelé co nejdříve vypsat nové.

Zástupce majitele nás, co se týče modernizace nádraží, odkázal na příští týden, kdy v jeho úvodu proběhne jednání se zástupci města

Na přelomu tisíciletí se právě na Zvonařce křižovala většina místních i dálkových autobusových spojů. Denně tudy prošly desítky tisíc cestujících a tomu odpovídalo i zázemí - velká čekárna, řada stánků s občerstvením. A co by se v rámci modernizace mohle nebo mělo zlepšit podle cestujících?

Opravené nádraží Zvonařka by mělo být dalším krokem ke komfortnějšímu a modernějšímu cestování pro Brňany i návštěvníky Moravské metropole. Spolu s budoucím odsunutým nádražím by mohlo vytvořit komplexní vstupní bránu do města.




ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu