V Králově Poli vyroste tréninková hala

  • 5. září 2019,
  • 18:40,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Sportovní areál na Vodově ulici vznikl ve čtyřicátých letech. V tehdy okrajové části města vyrostl fotbalový stadion, ke kterému v druhé polovině minulého století začala přibývat další sportoviště. Dvojici hal pro míčové sporty by v budoucnu měla doplnit třetí budova sloužící především pro mládež.

Stáhnout video
Reklama

Sídlí tu hned několik sportovních klubů. Na dvou palubovkách tu své úspěchy slaví florbalisté, hazenkáři nebo například basketbalistky Králova Pole. V posledních letech ovšem sílí hlasy, že známý areál ve Vodově ulici kapacitně nestačí.

,,V rámci enormního nedostatku tréninkových ploch a hal ve městě Brně se snažíme vyjít si vstříc. Vesměs šest míčových sportů se sem absolutně nevleze. Prostor nacházíme pro elitní týmy těch mužských nebo ženských kategorií případně extraligové dorostenky, potvrzuje prezident KP Brno Richard Foltýn.

Mládežnické týmy už podle Foltýna v halách nepůsobí. KP Brno tak situaci řeší pronájmem tělocvičen a jiných provizorních prostorů po celém městě. Tomu už by mohlo být brzy konec. ,,V současné době se v areálu Vodova plánuje nová tréninková hala na míčové sporty. Bude stát v místě betonového hřiště a naváže na starou halu. Bude poskytovat zázemí pro sportovce a bude tam možné vést tři tréninky najednou díky třem paralelním hřištím vedle sebe," prozradil radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý.

Všechna hřiště budou mít standardní velikost 40 x 20 metrů. V roce 2021 chce Brno získat stavební povolení a o rok později začít stavět, což Foltýn kvituje: ,,Vítáme, že na náš impuls by mohla vzniknout tréninková mládeže jako třetí hala k těm dvěma současným. My si jako klub od té nové sportovní haly útočiště pro mládežnické kategorie všech míčových sportů"

,,Má to sloužit veškerým klubům ve městě Brně - nejen těm, které na Vodové působí - takže to máme jednoznačné rozšíření nabídky," dodává Suchý.

Financováním se Magistrát zatím nezabýval, ovšem dle slov Jaroslava Suchého by město chtělo halu postavit kompletně z dotačních titulů. Současně poblíž vznikne i parkoviště pro 80 automobilů a celá stavba je připravována tak, aby nenarušila další možnosti rozvoje území.




Ing. Ivan Vašíček - 01
Zhoř
od 33 000 Kč/měsíc

Detail

PSK Group, spol. s r.o. - BD Nádražní
Slavkov u Brna
od 185 Kč/hod.

Detail

Město Slavkov u Brna - budovy s kotelnou
Slavkov u Brna
od 12 200 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu