Startovací a sociální byty na Vranovské a Vlhké

  • 15. listopadu 2019,
  • 16:31,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Město Brno zrekonstruuje dva bytové domy v ulicích Vlhká a Vranovská, kde vznikne 37 startovacích a sociálních bytů. Plánované náklady činí 84 a půl milionu korun. Opraví se také bývalá Mateřská škola Pod Nemocnicí na polyfunkční objekt – mateřskou školu a bytový dům s pečovatelskou službou.

Stáhnout video
Reklama

Město investuje téměř 160 milionů korun na plánované rekonstrukce dvou domů a polyfunkčního objektu. U rekonstrukce domu Vlhká 22 jsou předpokládané náklady na opravu 32 milionů korun s DPH a vznikne zde 16 nových bytů.

“Z toho zhruba polovina budou byty startovací a polovina budou byty sociální. K nastěhování by to mělo být ke druhé polovině roku 2021,” popsal Oliver Pospíšil, náměstek primátorky, město Brno.

U druhého projektu se jedná o rekonstrukci zděného řadového bytového domu z roku 1892. Budova na Vranovské 21a se skládá ze dvou částí. Hlavní uliční část je propojená s dvorním pavlačovým traktem společným prostorem se schodištěm.

“Vranovská 21a je vybydlený bytový dům, který je vhodný a mělo by tam vzniknout 8 startovacích bytů a 12 bytů pro seniory. Náklady se odhadují na 52 a půl milionu a momentálně byl schválen záměr. Měli bychom mít k dispozici projektovou dokumentaci do jara 2021 a potom tedy zhruba rok, do druhé poloviny roku 22 by se realizovala stavba,” vysvětlil Oliver Pospíšil, náměstek primátorky, město Brno.

Dvorní trakt této budovy, který je v nevyhovujícím stavu, bude částečně zbourán. Kvůli vlhkosti bude objekt sanován a bude nutné provést i jeho statické zajištění. Třetím projektem je rekonstrukce a nástavba bývalé Mateřské školy Pod Nemocnicí na polyfunkční objekt – mateřskou školu a bytový dům s pečovatelskou službou.

“Tady jsme vybírali zhotovitele na celkovou přestavbu na multifunkční objekt, kde v přízemí bude jednotřídní mateřská škola a k tomu komunitní centrum pro obyvatele z blízkého okolí. K tomu přibude 16 bytů zvláštního určení, což jsou byty pro seniory. Celé ty náklady jsou vysoutěženy na více než 74 milionu korun,” doplnil Oliver Pospíšil, náměstek primátorky, město Brno.

Tyto zčásti sociálně zaměřené stavby jsou samozřejmě pro obyvatele Brna potřebné. Zvláště na rekonstrukci v ulici Vranovská bude však zaměřena pozornost obyvatel v okolí, kteří mají nepříliš dobré zkušenosti s nedaleko stojícím bytovým domem, který je součástí projektu bývalého vedení města na ukončení bezdomovectví Rapid re-housing.Na toto téma se zaměříme v některé z našich příštích reportáží.




Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu