Jarmark v Archlebově nabídl zábavu dětem i dospělým

Čarodějnickou sobotu si v duchu folklóru, dobrého jídla i pití, mohli užít obyvatelé Archlebova. Ve Vinařství Spielberg se totiž konal jarmark. Nabídl vyžití pro celé rodiny, každý si přišel na své.

Reklama

Takovouto atmosféru měl 30. dubna možnost zažít každý, kdo navštívil Čarodějnický jarmark v Archlebově. Ve vinařství Spielberg takovou akci uspořádali už po několikáté.

“Letos je to první jarmark, ale v pořadí je to již desátý. Zhruba se snažíme mít během roku tak 4, 5 jarmarků, podle situace,” uvedla organizátorka akce, Hana Poláčková.

Kromě písní, které vytvářely netradiční kulisu k pití kávy či vína, zněl ze všech stran dětský smích. Díky aktivitám pro děti zavítaly na jarmark nejen rodiny z Archlebova, ale i širokého okolí.

ANKETA

Čarodějnický jarmark v Archlebově nabídl nejen vyžití pro děti, v podobě skákacího hradu, malování na obličej a spousty dobrot, ale také pro dospělé.

“Dospělí návštěvníci ochutnají výborné víno v kombinaci s výbornou kuchyní, zároveň si můžou koupit nějaké výrobky, ať už do domácnosti, nebo dámy si přijdou na své s folklórní výšivkou na trička, na sukně a na další oblečení. A pro gurmány tu máme dnes speciality ze šnečí farmy, která je kousek odsud,” uvedla Hana Poláčková, organizátorka jarmarku.

Pořadatelé těchto jarmarků dávají příležitost lokálním producentům, výrobcům i farmářům. Mezi zmiňovanými výšivkami například bylo možné najít i místní ornament.

“Ono se to trošku mění, dědina od dědiny, vlastně. Aji tady v Archlebově je trošku jinačí. Tady jablíčko, srdíčko, typický… a tak dále,” uvedla prodávající Magda Sedlářová.

Někteří sem se svými stánky jezdí pravidelně a považují tyto jarmarky za příjemnou tradici.

Protože už je to vlastně skoro taková rutina, že sem jezdím pravidelně, nějaký ten rok, tak jsem spokojený. Tak je to dobré. Tady se vždycky lidi přijdou podívat, nakoupí si něco a jsou spokojení oba dva,” uvedl Lumír Pavlík, prodejce.

K úspěchu celé akce také výrazně přispělo krásné počasí. Sobotu před Svátkem práce tak bylo možné trávit venku a kdo se chtěl na chvíli vzdálit od centra dění, mohl si odpočinout třeba na trávě v místní zahradě.




Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu