Silnice II/397 u Hostěradic je v rekonstrukci

  • 4. července 2024,
  • 18:15,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

U Hostěradic probíhá druhá etapa rekonstrukce silnice II/397. Práce začaly v květnu a pro řidič znamenají uzavírku. Komunikace bude opět průjezdná 21. července.

Reklama

Část silnice II/397 je od května neprůjezdná. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje zde totiž rekonstruuje vozovku, důvodem je její špatný technický stav. Jedná se o úsek mezi křižovatkami se silnicemi III/3971 a I/53.

Jaroslav Charvát, vedoucí investičního úseku SÚS JMK: „Tato komunikace spojuje Hostěradice se státní komunikací. Řidiči mají dvě možnosti z obce, jak se napojit. Ten hlavní tah z Hostěradic uzavřen není, toto je taková boční komunikace.“

Uzavřený úsek je necelých 2200m. Jedná se již o druhou etapu, ta první probíhala už v minulém roce.

Jaroslav Charvát, vedoucí investičního úseku SÚS JMK: „Příčinou je rekonstrukce vozovky, která se skládá ze sanací podkladních vrstev, krajů a vlastní recyklace. Je to dokončení opravy z minulého roku. Měli jsme to rozdělené na poloviny kvůli obsluze dotčeného území.“

Konec dopravního omezení je naplánován 21. července letošního roku. Po skončení uzavírky budou probíhat ještě dokončovací práce. Řidiči tak v místě ještě chvíli na silničáře narazí.




JARA stavební společnost, s.r.o. Vyškov
Vyškov
od 30 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

DOZETR s.r.o. - 01
Vojkovice
od 30 000 do 48 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu