Dvoje veřejné toalety prodlouží provoz

  • 8. září 2020,
  • 7:57,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Dvoje veřejné toalety ve městě prodloužily provozní dobu. Kromě těch na Zelném trhu, kde jsou k dispozici do dvaadvaceti hodin, se prodloužil provoz toalet v Lužánkách. Ty mohou návštěvníci parku využívat do jednadvaceti hodina pětačtyřiceti minut.

Reklama

Kdo si chtěl doposud na Zelném trhu nebo v Lužánkách odskočit po osmé hodině na veřejné toalety, měl smůlu. To se ale změnilo. Na zelném trhu jsou nyní toalety v provozu do dvaadvaceti hodin a provozní doba se do konce září prodloužila i v Lužáneckém parku.

„My jsme měli napřed do osmnácti, do devatenácti hodin, potom bylo do dvaceti hodin, ale návštěvníci ještě v letním období požadovali ještě delší provozní dobu, tak jsme se domluvili, co máme tady obsluhu, do 21:45,“ řekla Marie Slavíková, správkyně parků, Veřejná zeleň města Brna.

Toalety v Lužánkách se nacházejí u zastávky Pionýrská a v loňském roce prošly pod dohledem památkářů rekonstrukcí.

„Byly udělané nové rozvody, nová elektrika, nové sociální vybavení, hygienické zařízení, je tady malé WC pro děti, je tady přebalovací pult,“ popsala Marie Slavíková, správkyně parků, Veřejná zeleň města Brna.

Stejně tak jsou dveře budovy i prostor uvnitř uzpůsobeny pro vjezd s kočárkem či vozíkem. Zeptali jsme se návštěvníků parku, co takové veřejné toalety musejí splňovat, aby s nimi byli spokojeni, jaká je podle nich ideální otevírací doba toalet a co si o jejím prodloužení myslí.

ANKETA

O provoz Lužáneckých veřejných toalet a komfort jejich uživatelů se starají zaměstnanci Veřejné zeleně města Brna. Zajišťují dostatečné množství toaletního papíru, mýdla i dezinfekčních prostředků a jsou připraveni i na navýšení počtu návštěvníků během koncertů a společenských akcí, které jsou v létě v parku na denním pořádku.

„Máme tady ráno a odpoledne úklidovou četu, takže se to prostřídá, podívají se, aby byly doplněny toaletní papíry, papírové ubrousky, mýdlo, aby všechno bylo a odpoledne a potom poledni nám pán teda do těch 21:45 hlídá,“ doplnila Marie Slavíková, správkyně parků, Veřejná zeleň města Brna.

Díky dohledu během provozu se snížil počet případů vandalismu a toalety jsou udržovány v čistotě. Kromě Lužánek a Zelného trhu mohou občané využívat veřejné toalety také například v Denisových sadech, v parku naproti Janáčkovu divadlu a případně na Mendlově či Malinovského náměstí.




Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu