Zetor Gallery představuje historické i moderní traktory

  • 9. prosince 2021,
  • 8:20,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Historické i moderní traktory české tradice Zetor mohou návštěvníci obdivovat v Zetor Gallery v Brně. Návštěvníky čeká zhruba 20 exponátů, které si mohou prohlédnout nejen zvenčí. Díky vizualizacím a případným prohlídkám s průvodcem se mohou dozvědět vše o pětasedmdesát let fungující firmě.

Reklama

O českém traktoru, který jede do hor orat brambor můžeme slyšet v textu písně kapely Visací Zámek. Kdo si ale při jeho poslechu neumí vybavit, jak takový Zetor vypadá, může si ho přijít prohlédnout blízka do Zetor Gallery v Brně. A nenajdou tam jenom jeden traktor, ale hned 20.

“Většinu našich exponátů vlastníme my, ale máme i některé, které máme zapůjčené od našich partnerů, které nám především ty historické zapůjčují. Teď konkrétně tady máme 2, které máme k 75. výročí v originálním stavu z roku 1946,” uvedl Dominik Moser, manažer marketingu a komunikace, Zetor Tractors a.s.

Stálá expozice je koncipována tak, aby návštěvníkům představila vedle sebe jak historické traktory, tak ty nejmodernější. Mezi nimi lze najít výjimečné kousky.

“Pro mě osobně jsou to i ty historické traktory, jako je třeba Zetor 15, kdy byl jediný jednoválcový traktor, který se vyráběl v letech 1947 - 1948. Ale můžou to být i moderní traktory, což je tady například náš koncept Zetor by Pininfarina, který jsme představovali v roce 2015 a postupně jsme tento náš nový design aplikovali na všechny naše modelové řady,” doplnil Dominik Moser, manažer marketingu a komunikace, Zetor Tractors a.s.

Tento traktor dokonce BBC označila za “nejvíc sexy traktor na světě” a je nejdražším exponátem galerie. Z jeho prohlídky je patrné, že se od dob před pětasedmdesáti lety, kdy Zetor začínal, mnohé posunulo.

“Ty traktory dřív neměly ani kabinu, takže už jenom kabina co se týče nějakých bezpečnostních prvků i z hlediska komfortu je to momentálně na úplně jiné úrovni než v minulosti, “ řekl Dominik Moser, manažer marketingu a komunikace, Zetor Tractors a.s.

“Návštěvníci si můžou posedat do téměř všech traktorů, proto je to velmi lákavé. Mohou zde vidět i nespočet videí, jsou tady audiovizuální prvky pro ně připraveny. Máme tady třeba počítačové simulátory a různé další vyžití pro rodiny s dětmi,” uvedl Dominik Moser, manažer marketingu a komunikace, Zetor Tractors a.s.

Prostory galerie a další místnosti budovy jsou také využívány k pronájmu a konají se zde různé společenské akce. Pro veřejnost je galerie otevřena sedm dní v týdnu, mimo svátky a výjimečná data a to od deseti do sedmnácti hodin.

“Ta návštěva většinou záleží na nich, jak dlouho tady chtějí být. Mohou si stáhnout aplikaci, kde se dozví detailnější informace o našich exponátech. A pro větší skupiny jsou možnosti, kde si mohou na našem webu rezervovat i prohlídku s průvodcem, která zabere zhruba 45 minut,” doplnil Dominik Moser, manažer marketingu a komunikace, Zetor Tractors a.s.

Tradice českých traktorů je známá i v zahraničí. V některých zemích už je slovo Zetor používané jako univerzální výraz pro traktor. A proto není od věci prozkoumat zemědělskou techniku, která dobyla svět a zavítat do Zetor Gallery.




Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu