Znojmo zavádí Portál občana

Moderní způsob komunikace s úřady mohou nově využívat občané Znojma. Město se jim rozhodlo administrativu ulehčit a umožnit jim například vyplnit formuláře elektronicky, z pohodlí domova a především efektivně. Zavádí proto službu Portál občana.

Stáhnout video
Reklama

Portál občana města Znojma je aplikace umožňující občanům, právnickým osobám i dalším subjektům komunikovat s úřadem z pohodlí domova či kanceláře v libovolný čas.

“Nám jde o to, pokud někdo z obyvatel potřebuje něco po městu Znojmu, tak aby se nemusel dívat na otvírací dobu, aby nemusel vyhledávat jednotlivé formuláře a tak dál. Proto jsme řídili portál občana. Je to platforma pro to, jak z pohodlí domova elektronicky komunikovat s úřadem. kdykoliv, když si někdo vzpomene, po pracovní době nebo o víkendu, tak si může najít žádost, co potřebuje, pošle jí na město a to mu jí vyřídí bez toho, aniž by na město musel chodit,” vysvětlil Jakub Malačka, místostarosta, město Znojmo.

Pokud se občan chce stát součástí tohoto systému, má několik možností, jak se přihlásit.

“Těch možností je několik, jak se vůbec přihlásit. Buďto má někdo dneska už identitu od státu, třeba má zřízenu datovou schránku, nebo má vyřízenu národní identitu.Pak tento člověk má přístup automaticky do našeho portálu. A pokud někdo nic takového nemá, tak je potřeba, aby jednorázově zašel na náš úřad, na podatelnu, tam si vyřídí tuto registraci a pak už nikdy nemusí ten úřad navštívit a vyřizuje si všechno z domova,” doplnil Jakub Malačka, místostarosta, město Znojmo.

Registrace je možná na stránkách www.portalobcanaznojmo.cz. A k osobnímu vyřízení stačí navštívit podatelnu úřadu.

“Jde vlastně jen o jeden formulář, který dostanete i na té podatelně. Musíte mít s sebou občanský průkaz, aby se ověřilo, že jste to skutečně vy, abyste si nevyřídil registraci na někoho jiného a to plně dostačuje,” dodal Jakub Malačka, místostarosta, město Znojmo.

Pokud to máte stejně, jako já, že když musíte navštívit nějaký úřad, máte v noci před tím špatné spaní a běhání po všemožných kancelářích a odborech je u vás srovnatelné s návštěvou zubaře, chystaný Znojemský Portál občana je služba právě pro vás.




Petr Kraštenič - Hodonín
Hodonín
od 13 000 do 15 000 Kč/měsíc

Detail

Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu